Trygve Olsen døde fra oss 30. april, 68 år gammel. Han var en hedersmann og teatrets stolte og lojale tjener. Venner, kolleger og de mange i norsk teater som han møtte gjennom et nesten 50 år langt yrkesliv i bransjen, mottok dødsbudskapet med sorg. Trygve var en lun og varm mann, som umiddelbart kunne fremstå som forsiktig. Men for oss som fikk det privilegiet å jobbe tett med ham, var det åpenbart at han evnet å tenke strategisk, var viljesterk og hadde gjennomføringsevne. Norsk teater har mye å takke Trygve Olsen for.

Han har, bokstavelig talt, satt spor etter seg i de fleste teatre i Norge som er bygget de siste 20 årene. Med utgangspunkt i sin stilling ved lysavdelingen ved Trøndelag Teater utviklet han en kunnskap om teaterteknikk og teaterbygg som var unik. Han gikk inn i prosjektgruppen som bygget det nye Trøndelag Teater som stod ferdig i 1997. Deretter ble han engasjert av Hålogaland Teater, til mye av den samme jobben. Han bidro senere med prosjektering av lys for operaen i Bjørvika og etter hvert var han fast innslag i prosjekteringen av en lang rekke teater- og konserthus rundt om i landet.

Trygve hadde flere lederstillinger ved Trøndelag Teater. Det var det tekniske og visuelle ved teatret som stod ham nærmest. Han fulgte imidlertid nøye med på alt. Ved premiere var han like nervøs som aktørene på scenen. Da vandret han hvileløst rundt, bak og i nærheten av scenen. Å sitte rolig i salen og eventuelt se en skuespiller miste et stikkord eller en tekniker gjøre noe feil, greide han rett og slett ikke.

Trøndelag Teaters motto om at publikum er teatrets eksistensberettigelse, var også Trygves ledestjerne. Trygve Olsens evne til å se sine kolleger, hans kunnskap og lune humor vil bli dypt savnet. Tankene går til hans barn og barnebarn.

Berit Tiller

Kristian Seltun

Jon Kristoffer Stokkan