Nå får Ikea-bagen en kraftig makeover

Grønn og grå er det nye gul og blå.

Saken oppdateres.

De aller fleste norske hjem har Ikeas aller mest ikoniske produkt, handlebagen i blått og gult, i bruk et eller annet sted.

- Jeg elsker den blå posen. Alle bruker den. Enten det er til oppbevaring, på trening eller i butikken. Drømmen min ble å få lov til å gjøre noe med den, sier interiørdesigner Mette Hay ifølge en pressemelding fra Ikea.

LES OGSÅ: Ikea trekker kjøleskap og frysere fra markedet

Lanseres 2017

Det danske designhuset Hay og det svenske møbelhuset Ikea har inngått et samarbeid om fremtidens interiør. Planen er å utvikle en ny identitet knyttet til skandinavisk design.

Avtalen gjaldt opprinnelig 35 produkter, men antallet har allerede steget til 70. Sofa, spisebord, benk, stoler, lamper, kontormøbler og et utvalg av tilbehør står på produktlisten.

De nye produktene lanseres høsten 2017.

LES OGSÅ: Ikea tilbakekaller kappe for barn på grunn av kvelningsfare

Grå, hvit og grønn

Mette Hay fikk drømmen om å endre designet på den gode, gamle blå og gule handleposen oppfylt.

– Det var utrolig sjenerøst av Ikea å la meg røre den. Men akkurat som hos Hay vil det øvrige tilbehøret være selve limet i kolleksjonen. Mange av møblene blir i grå, hvit og grønn, men blant tilbehøret kan vi leke mer med både farger og materiale, sier hun.

I 2015 hadde Ikea 375 varehus på tvers av klodens kontinenter. Over 800 millioner besøkende og nærmere to milliarder nettbrukere.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Har du en Ikea-bag hjemme?
Du må velge et alternativ
På forsiden nå