Har du denne tørketrommelen?

Da kan det være fare for brann.

BSH Husholdningsapparater AS har denne uka rykket inn en rekke annonser i medier over hele landet, for å få sine kunder til å sjekke om de har en defekt tørketrommel i hus.   Foto: KJERSTI FIKSE NESS

Saken oppdateres.

Har du en Siemens tørketrommel kjøpt i 2002? Da kan du ha en potensiell brannfare i huset ditt. I ei helside i flere av landets aviser, går Siemens ut og advarer mot sitt eget produkt i dag.

Internasjonalt har det vært 40 tilfeller av brann eller røykutvikling som følge av feilen.

- Ingen har kommet til skade i noen av hendelsene, så det er vi veldig takknemlige for, sier pressetalskvinne Maja Wikman Ulrich til adressa.no.

- Det dreier seg om en trommelmodell som ble produsert i mai 2002. Det ble solgt 635 slike tromler i Norge, og nå oppfordrer vi alle som har en slik trommel om å ta kontakt med oss for å få den reparert.

Brukes under tilsyn

Dersom du har en av de omtalte tromlene, skal du altså bestille en reparasjon snarest. I mellomtiden anbefaler produsenten at du kun bruker tørketrommelen under tilsyn inntil den er reparert. Det vil si når noen er hjemme og ikke om natten.

- Brannrisikoen er klassifisert som svært lav, vi har ikke hatt noen kjente tilfeller av branntilløp her i Norge som følge av feilen. Likevel oppfordrer vi alle til å ta en sjekk, sier Ulrich.

For å finne ut om du har en brannfarlig tørketrommel, kan du gå inn på www.torketrommeltiltak.no og sjekke opp mot modell- og produksjonsnummeret som du finner på din trommel.

Stor mediekampanje

Det er en elektrisk komponent i trommelen som utgjør brannfaren. I sjeldne tilfeller kan den overopphetes og forårsake brann. Feilen ble oppdaget i forbindelse med en rutinekontroll, ifølge Ulrich.

Denne uken har Siemens annonsert både i lokale, regionale og riksdekkende aviser, i tillegg til annonser på nett.

- Hvor mye har dette kostet?

- I denne sammenhengen er ikke kostnaden relevant for oss, vi ønsker bare å nå så mange berørte kunder som mulig, svarer Ulrich.

Hun sier at de allerede har hatt stor pågang fra kunder, både på telefonnummeret 800 31 301 og via nettsiden.

Pressetalskvinne for Bosch, Maja Wikman Ulrich uttaler til adressa.no at mange har tatt kontakt med dem for å sjekke tørketrommelen sin. 
        
            (Foto: BOSH)

Pressetalskvinne for Bosch, Maja Wikman Ulrich uttaler til adressa.no at mange har tatt kontakt med dem for å sjekke tørketrommelen sin.  Foto: BOSH

På forsiden nå