Fantastisk trådløs teknologi i en liten mus

Roccat Wireless Leadr byr på imponerende trådløs teknologi og føles som den er skapt for hånden din.

Saken oppdateres.

Roccat Leadr

Trådløs gaming-mus

Ca. pris Kr. 1499.-


Da vi anmeldte Roccat Kone EMP tidligere i år  trillet vi terningkast fem og sang lovsanger til presisjonen, stabiliteten i programvaren og ikke minst den sympatiske prisen. Nå har Roccat lansert en ny gaming-mus. Trådløs denne gangen, men det spørs om ikke prislappen kan bli litt tung å svelge denne gangen.

La oss få det viktigste ute av veien med en gang. Trådløs teknologi er ikke alltid til å stole på. Enten det gjelder headset, tastatur, høytalere eller mus. De fleste av oss har vel opplevd å irritere på oss både grå og grønn stær på grunn av signaler som kuttes til enhetene tilsynelatende uten grunn. Og hva er vel mer irriterende enn å bruke en trådløs mus som slutter å virke midt inne i en hektisk match  i Counter-Strike eller League of Legends?

Gledelig nok så virker det som om det er akkurat dette aspektet Roccats design-team har konsentrert seg meg om når de skred til verket med Leadr. I stedet for en tynn og spinkel USB-dongle så får du her en massiv boks som går rett inn i PC'n via micro-USB. Du kan velge å henge musen på mottakeren for å lade eller du kan plugge musen direkte via USB'en for å lade mens du spiller. På ingen måte en vakker løsning, men funksjonelt og stabilt. I det hele tatt så er det stabiliteten til det trådløse signalet som imponerer mest med Roccat Leadr. Aldri i løpet av den tiden vi testet musen opplevde vi at signalet kuttet eller ble svakere. Presisjonen her er sylskarp og musen er den mest responsive trådløse vi noensinne har testet.

Roccat Leadr er ikke den dyreste trådløse gaming-musen på markedet. Den er heller ikke den billigste. I så måte så er den et godt valg for de av oss som har noen år på baken som PC-gamere. Vi vil forøvrig ikke gå så langt som å anbefale denne som «min første gaming-mus». Til det er den for kompleks og lite intuitiv. Roccat Leadr har hele 14 knapper. Etter en relativt kort læringsprosess så får du taket på det, men plasseringen og antallet knapper gjør at den aldri riktig føles like intuitiv som den langt billigere Roccat Kone. Men det  e r   en trådløs mus i myntet på hardcore-gamere dette. Og vi tviler på at den jevne Minecraft-spiller kjøper denne på impuls.

For å gjøre læringsprosessen enda litt brattere så har Roccat Leadr også fabrikantens signatur-modus. Ved å aktivere EasyShift så får du tilgang til ytterligere 14 alternative funksjoner på knappene. Noe som løfter de totale funksjonsmulighetene til svimlende 28. Gjør du bruk av denne funksjonen så skal du sannelig holde tunga rett i munnen i spill som krever kontroll helt ned på mikro-nivået.

Designmessig så ligger Roccat Leadr som støpt i hånden din. Den er designet slik at den passer både små, mellomstor og store hender. Vi opplevde aldri at sideknappene foran kom i veien når vi brukte begge musepekerne. Musen har null lag og null latens, noe som gjør timelange matcher i «Starcraft 2» til en nytelse. Aldri opplevde vi å bli sliten i hånden på grunn av bruken av Roccat Leadr.

Anbefaler vi den? Ja, så absolutt. Men vær oppmerksom på at du her kjøper en mus med langt flere knapper og funksjoner enn du sannsynligvis er vant til. Noe som kan oppleves som frustrerende i starten.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå