13-åringen har allerede markert seg som skribent, primært for nettsiden Hello Giggles. Jenta fra New York skriver om ungdom og deres forhold til sosiale medier.

I sitt innlegg på Mashable har hun tatt for seg bildetjenesten Snapchat, der man kan sende bilder som forsvinner etter maks ti sekunder.

Tjenesten har fått mye kritikk, blant annet for å senke terskelen for nakenbilder. De fleste av brukerne er mellom 13 og 24 år, skriver Forbes.

- Brukes som mobbemetode

Alt i alt mener Karp likevel at Snapchat er nokså uskyldig, ettersom man selv velger hvem man ønsker å følge og hvem som skal følge deg.

Selv om hun advarer mot nakenbilder er det heller ikke dette som er det største problemet blant Karp og hennes jevnaldrende venner:

«I stedet brukes Snapchat som en mobbemetode. Ofte legger folk ut bilder av hvem de er sammen med og hva de gjør, noe som kan få andre til å føle seg utelatt. Jeg skriver aldri noe som er på grensen i vanlige tekstmeldinger og jeg tror mobberne har samme metode: de sparer det til Snapchat. Jeg har mottatt sårende «snapper», men jeg har ikke noe bevis på at de sa noe stygt til meg. Bildet forsvant etter ti sekunder».

Hun forteller videre at tjenesten har overtatt mye av funksjonen til tekstmeldinger fordi nysgjerrige foreldre kan holdes utenfor.

«Det som er bra med Snapchat for tenåringen er at foreldre ikke aner hva det er, hvordan de skal bruke det og, best av alt, de kan ikke kommentere under bildene du deler med vennene dine», skriver hun.

Les også: Snapchat fosser frem

Tar skjermdump av nakenbilder

Stort sett bruker Karp og vennene Snapchat til å sende morsomme bilder av seg selv og kjæledyrene sine, med mål om å få de andre til å le. Men i og med at nakenbilder i teorien ikke kan spores tilbake til avsender appellerer det til mange.

«Bare fordi det forsvinner etter ti sekunder betyr ikke det at bildet ikke varer lengre. Det har skjedd, blant mine venner, at man har tatt skjermdump av nakenbilder. Og husk Snap Save, applikasjonen der du kan skjermdumpe bildet uten at avsender får vite om det».

Normalt får avsender beskjed om mottaker tar skjermdump av bildene. Karp konkluderer med at de fleste bare sender tullete bilder, men at foreldre bør reagere hvis tenåringen tar av seg klærene, går inn på badet og lukker døra uten å skru på dusjen.

Da kan det være nakenbilder på ferde, og det kan gi alvorlige konsekvenser.

Les også: Snapchat-bilder utleveres til myndighetene

- Sender mest tullebilder

Berit Skog er førsteamanuensis på institutt for sosiologi og statsvitenskap på NTNU. Hun har forsket på ungdommers Snapchat-vaner, og bekrefter at nakenbilder ikke er spesielt vanlig.

- Når det gjelder gruppen mellom 13 og 15 år viser mine data at de sender mest tullebilder. Nummer to er situasjonsbilder med tekst. Deretter kommer matbilder og selfies. Personlige, intime bilder kommer langt ned på lista, forteller hun.

Related contentTullebilder, som for eksempel grimaser, er vanlig fordi Snapchat inviterer til et mer avslappet forhold til hvordan man ser ut, mener Skog.

Hun er også enig i at applikasjonen har overtatt for sms, men tror ikke poenget er å skjule meldingene fra foreldre.

- Det er først og fremst fordi det er gratis, og fordi man kan kombinere tekst og bilde. «Møtes her klokka 15», for eksempel, gjør det mer konkret. Jeg tror ikke foreldre nødvendigvis følger med på barnas tekstmeldinger fra før. Ungdom skal også ha et privatliv, sier hun.

Les også: Facebook utfordrer Snapchat

Nesten halvparten har observert mobbing

Skog har ikke forsket på mobbing på Snapchat, men en tidligere undersøkelse om Facebook viste at fem prosent hadde opplevd en form for mobbing der.

45 prosent hadde observert mobbing hos andre.

515 personer deltok i undersøkelsen.

Skog mener foreldre bør ha en dialog med barna om hvem de sender bilder med på Snapchat, og også om hvordan de oppfører seg.

- Eksempler på mobbing er å ta bilder av folk som ikke vet det og sende frekke meldinger i håp om at de slettes raskt. Man skal ta hensyn til andre. Vis respekt for andre og respekt for deg selv, er hennes beste råd.