- I Angloamerikanske og skandinaviske land har vi dataprogram som hjelper dyslektikere og folk med lese og skriveproblemer. I Frankrike og herr i Tyskland har vi ikke funnet et eneste ett, sier Martin Frank i LingIT.

Han tror det har med hvordan samfunnet ser på dysleksi. De fleste nordboere seer på det som en lidelse som kan trenes, men som man må finne seg i å leve med. I Tyskland er det større stigma å ha slike problemer.

- Det finnes fortsatt psykologer som har dyslektikere i terapi, sier Frank.

Teorien er at det kan skyldes traumer man har hatt som barn som fremkaller vanskene.

LingIT ble stiftet i 2001, hovedsakelig av ansatte ved NTNU. Firmaet holder til i Trondheim, og gründer er Torbjørn Nordgård, som også har vært daglig leder helt fra starten av. De er stort sett eid av privatpersoner, og den største aksjonæren er Såkorn Invest Midt-Norge.

Produktet de leverer er den såkalte TUC-teknologien (The Understanding Computer), som blant annet ligger til grunn i Bussorakelet til Team Trafikk.

LingDys ble i 2002 den første lingvistisk baserte stavekontrollen for dyslektikere. Oppfølgeren LingRight er en engelsk utgave for nordmenn som skal skrive engelsk.