Lekende luftig

Himlingen ble revet, og takhøyden gikk fra 2,15 til 4,20 meter. Så ble leiligheten i Fjordgata fylt av loppis- og auksjonsfunn.

Saken oppdateres.

Bulldogen Mister Nelson er den første til å hilse snusende velkommen. Før han legger seg under spisebordet, og snart snorker høylytt. Mister Nelson passer husvarmt inn, er en selvsagt del av interiøret, i en både leken og varm leilighet. Men som mest av alt er innredet i en retro- og urban stil.Kristine Larsen (25) og Ole Kristian Langaunet (31) har skapt seg en skatt av en leilighet. De har laget gull av gråstein. For leiligheten i Fjordgata i Trondheim sentrum lå ute for salg i ett helt år uten at noen meldte sin interesse. Men så la det unge paret inn det første, og eneste, budet og fikk leiligheten på opprinnelig 60 kvadratmeter for 300.000 kroner under takst. Fordi de så mulighetene.Lønnsom oppussingMen så begynte jobben¿ Det første de gjorde var å ta fram sleggene og rive taket. Slik ble det både høyt oppunder taket og plass til ikke bare én, men to, hemser i stua. Det ble luftig, og størrelsen økte betydelig. Den største hemsen har 20 kvadratmeter i grunnflate, og har fått både sovesofa, bøker og egen liten damekrok til symaskina. Den minste hemsen har en grunnflate på 10 kvadratmeter, og har fått en gjennomført retro stil, helt i tråd med mannens ønsker. Også her har de fått ekstra sengeplass.De opprinnelige 60 små kvadratene ble til tre oppholdsrom i stuerommet, og flere muligheter til å legge ned overnattende gjester.I tillegg til å bygge to nye hemser har de også totalrenovert resten av leiligheten. Og det har lønt seg. Paret har brukt 300.000 på oppussingen, men da de var ferdige, fikk de ny verdivurdering av leiligheten. Resultat: 700.000 kroner i verdistigning.Fritt for snobberiMen mest av alt har det lønt seg fordi Kristine og Ole Kristian har fått drømmeleiligheten. Sitt eget sted som rett og slett er dem. Alt har de pusset opp etter egen smak, og alt av interiør har en spesiell historie, for eierne. Så å si alt er kjøpt som minner på ferier. Eller på auksjoner, loppemarkeder eller bruktbutikker. Samboerparet er på auksjon i alle fall en gang i måneden, og når kaffen serveres er det i et retroservice i Turi-design fra Figgjo, kjøpt på loppis for en femtilapp. Rett og slett et kupp! Det også, som det aller meste. Det "nye" hjørneskapet i teak, som står i hjørnet der sofaene møtes, er nyinnkjøpt på finn.no. Til og med det helt tidsriktige, knallrøde Smeg kjøleskapet er kjøpt brukt – og til en god pris. Den som leter finner.-Vi er ikke så opptatt av merker. Finner vi noe vi liker på Europris, så kjøper vi det, sier Ole Kristian, fri for snobberi. Men Ikea prøver han å holde seg unna.-Kjøkken og sofa fra Ikea er greit. Og rimelig – slik at det blir penger til overs, til å kjøpe stæsjet andre steder, sier paret som slett ikke har en leilighet som ser ut som et bilde fra en Ikea-katalog, eller en annen katalog. Hjemmet er personlig. Og det er innredet med kontraster.To ulike stiler-Stilen er vår egen, og er nok litt atypisk. Vi kaller den urban retro, mest for å kalle den noe, smiler Kristine som hadde en veldig romantisk, landlig stil. Men så møtte hun Ole Kristian, under studier i Tyskland, og hans stil var hardbarka retro. Det er møtet mellom parets to stiler som har gjort deres felles hjem så spennende. Leiligheten er en miks; av to personer, av to stiler. Men her og der er den ene stilen rendyrket. I det helt nyoppussa soverommet har Kristine fått det gjennomført romantisk. Delikat, rent og hvitt. Og på den ene hemsen er det kun mannes retro-kjærlighet som gjelder.-Vi er veldig fornøyd med leiligheten, den er så oss, sier Kristine. Men selv om hun er aldri så fornøyd, ferdig blir hun aldri.-Nei, hjemmet er hobbyen. Og jeg har alltid et prosjekt, det er alltid noe som skal pusses opp, gjøres om, sier Kristine som også har en egen blogg, hvor hun nesten daglig legger ut bilder fra leiligheten. Enten om noe nytt gammel er kjøpt inn, eller om noe skal males eller sys.Prisbevisste innkjøp-Jeg planlegger innredningen, mens Ole Kristian får ting gjort. Slik passer vi fint sammen, sier Kristine. Og selv om mye av fritiden går med til interiør, så bruker de ikke mye penger.-Vi bruker kanskje mer enn gjennomsnittet, men samtidig er vi svært prisbevisste. Vi går ikke for dyre merker, men for funn gjort på auksjoner og loppis. Og det går jo nesten sport i det, å få skattene så billig som mulig, smiler paret. Bildet over spisebordet, av den spanske matadoren, ble kjøpt billig på en bruktbutikk. I vinduskarmen står en liten gul porselensfugl kjøpt på loppis i Sverige. Og hyllene har de selv malt og kledd med prikkete voksduk. Paret har fantasi og vilje og lyst til å gjøre noe med den – og slikt har de skapt seg sitt eget husrom, med masse hjerterom.

 
    
      (Foto: LENA KNUTLI)

  Foto: LENA KNUTLI

 
    
      (Foto: LENA KNUTLI)

  Foto: LENA KNUTLI

 
    
      (Foto: LENA KNUTLI)

  Foto: LENA KNUTLI

 
    
      (Foto: LENA KNUTLI)

  Foto: LENA KNUTLI

 
    
      (Foto: LENA KNUTLI)

  Foto: LENA KNUTLI

På forsiden nå