- Dette er en av mange ting jeg skal gjøre under VM i yrkesfag, sier Thora Karen Knutsdottir som er servitørlærling på restauranten To rom og kjøkken i Trondheim.

Klikk på videoen for å se hvordan hun flamberer ananas!

For det er altså ikke bare å servere maten en god servitør må kunne.

- Det er veldig vanlig at servitører flamberer og transjerer. Det er kanskje ikke så mye brukt i Norge i dag, men fra gammelt av var det vanlig, utdyper Thora.

I starten av juli reiser hun til Leipzig i Tyskland for å kjempe mot servitører fra hele verden under Worldskills competition. Dette er et verdensmesterskap i yrkesfag for unge yrkesutøvere.

I tillegg til å flambere ananas skal Thora brette servietter, mikse drinker, blindlukte på brennevin og servere laksetartar i konkurranse med de andre deltakerne.

- Jeg har store forventninger. Jeg har satt meg som mål å komme på pallen, sier Thora.

Thora Karen Knutsdottir