Denne lydplanken er bare 80 cm bred, 5 cm høy og 7 cm dyp. Dette gjør den til en av få planker som kan plasseres foran en benkplassert TV, da den verken ser klumpete ut eller dekker til nedre delen av TV-en.

For å gjøre planken ekstra kompakt, er subwoofer og receiver huset i samme kabinett. Det betyr i praksis at du får en subwoofer kløktig plassert i TV-hylla, med 100 watts forsterkning og et 5-tommes nedoverrettet basselement. I tillegg har receiveren 3 x 50 Watt å by på til lydplanken, som huser tre små mellomtonediskanter.

Tre HDMI-innganger gir mulighet for tilkobling av BD-spiller, dekodeboks (PVR) og for eksempel en spillkonsoll. Om enheten ikke er 3D-kompatibel ut av esken, kan styringsprogramvaren oppdateres til å bli det. Lydplanken benytter Yamahas egen metode for å overbevise ørene om at lyden er surround. Eller velg en Extened Stereo-modus som simulerer to høyttalere som står omtrent to meter fra hverandre. Planken kan suppleres med ekstrautstyr som iPod-dokking eller blåtannmottaker som gjør om mobilen til musikkavspiller.

Produktet i bruk

Lydplanken har enkle funksjoner og dermed en liten og grei fjernkontroll. Den er lett i bruk, og gjør bruksanvisning overflødig. Lydbildet på film er større enn forventet. Lydeffekter som skal komme bakfra, kommer i hvert fall langt mer ut i rommet enn lydene i front, slik at man får mer inntrykk av surround enn med vanlig stereo. Med en del lydplanker går dette utover senterkanalen, som blir dempet, noe som går utover dialogene. Blir disse for lave, kan senterkanalen økes i lydnivå med Yamaha-planken.

Dialogene er litt slanke, og filmmusikken blir litt tam i forhold til større produkter. Men sammenhengen i lydbildet er god, og subwooferen integreres godt i lydbildet – selv om den ikke tilfører den mest slagkraftige bassen.

Lyden mangler litt fylde i nedre mellomtone, det er ikke mye til brystklang fra dialogene. Men dette er et fint alternativ til den som vil ha det smått og nett.

Musikk er ikke favorittføden til planken. Det mangler litt fylde, og oppløsningen i toppen er ikke all verdens. Musikken mangler litt luft. Pluss, likevel, for at det ikke er veldig åpenbart at bassen kommer fra en separat høyttaler.

Konklusjon

Yamaha YHT-S400 er en nett liten lydplanke som låter større enn den ser ut. Vi tror nesten på at det er surroundlyd, og subwooferen integreres godt i lydbildet.

Dette er ikke den mest slagkraftige løsningen, og ønsker du skikkelig dyp bass, er det ikke denne du skal ha. Men om du søker lyd som kan imponere uten å synes, er Yamaha-planken et spennende valg.