LG 60PK950N er koreanernes toppmodell innen plasma, og byr på det samme glatte designutrykket som LGs LED-modeller. Frontglasset er heldekkende og står på en sokkel med gjennomsiktig fot. PK950N er overraskende tynn til en plasma å være, og selv om den ikke er like tynn som Samsungs PS50C7705 er den helt klart hakket slankere enn Panasonics modeller. Vekten er dog adskillig høyere enn 50-tommerne, og du skal ha solide festemuligheter for å veggmontere LG-skjermen.

Når man setter en 60-tommers plasma opp på benken forventer man heftige bildeopplevelser, og selv om PK950N må klare seg uten 3D, er det ingen tvil om at den store skjermen gir en filmopplevelse som få kan matche. Det store bildet er meget kontrastrikt, og LG har i tillegg lykkes å utnytte fargegjengivelsen til fulle. Fabrikkinnstillingene er meget gode, og den som vil ha et mest mulig nøytralt bilde har to forhåndskalibrerte THX-modus å velge mellom, i tillegg til en egen Ekspertmodus for den som foretrekker å gjøre kalibreringen på egen hånd. Svartnivået har tradisjonelt vært plasmaenes styrke, og PK950N leverer meget dype og detaljrike bilder når det gjelder. I et bekmørkt rom kan man se at den gir fra seg litt mer lys på ”tomgang” enn Samsung og Panasonics LG-skjermer, og den kan heller ikke måle seg med LX950N når det gjelder å vise absolutt sort. Derimot er gråtoneskalaen meget nøyaktig, og plasmaskjermen har klart bedre detaljer i svart enn f.eks Samsung 55C8705. Et av problemene tidligere LG-plasmaer har hatt er at bildepanelet tar opp mye lys fra omgivelsene og blir i overkant grått i lyse rom – noe som hemmer kontrasten en hel del. LG har forsøkt å rette opp på dette med sitt TruBlack frontfilter, ikke ulikt det Pioneer brukte i sin tid, og som også Panasonic har introdusert på sine nyeste modeller. Resultatet er at plasmaskjermen fint kan brukes i lyse stuer uten at bildet blir grått og livløst. PK950N har i tillegg imponerende lysstyrke til plasma å være, og med en skjermdiagonal på hele 60-tommer i tillegg blir bildet svært så iøyenfallende og spenstig.

LG 60PK950N mangler litt svartnivå for å være på høyde bildekvaliteten fra Panasonic og Samsung sine plasmaer, men disse forskjellene tar den langt på vei igjen med sitt langt større bildeareal. En 60-tommer har faktisk nesten 50% større skjermoverflate enn en 50-tommer, og når LG klarer å levere en kvalitetsskjerm uten å gjøre et stort hopp i pris, er det ingen tvil om at den er et bra alternativ.