Vi må ikke lenger tilbake enn fjoråret før en TV som dette ikke fantes. LG LX950N er like tynn som Samsungs 8-serie, men i motsetning til konkurrentens kantmonterte LED-lys har LG sine lysdioder spredt bak hele panelet, noe som gir mulighet for langt bedre lyskontroll. Toppmodellen til LG er utstyrt med et vell av finesser, inkludert trådløst nettverk, RiksTV godkjent TV-mottaker og ikke minst 3D-støtte. Den 55 tommer store skjermen utfordrer også Samsung når det gjelder design. Med sin heldekkende, rammeløse glassfront tar den seg godt ut i stua, men den speilblanke overflaten kan også skape problemer¿

Spesifikasjonene virker lovende, og LG-skjermen lever opp til forventningene. Skjermen leverer en ekstremt bra kontrast, og kan skilte med et svært lyssterkt, levende bilde med skikkelig ”punch”. Her vil du neppe savne lysstyrke selv i de mest flombelyste rom, men vær obs på at den blanke skjermbelegget kan skape refleksjoner. Takket være fullverdig LED-baklys har LG-skjermen svært god kontroll på lyset, og kan dempe bakbelysningen etter behov. Svartnivået er kort og godt det beste vi har sett fra noen skjerm hittil, og overgår selv vår egen Pioneer Kuro. LG-skjermen er fullstendig bekmørk når filmen krever det. Når det gjelder detaljer i grått har den ikke like nøyaktig gråtoneskala som plasmaene fra Panasonic. I tillegg er det fortsatt mulig å se spor av baklyset i scener som kombinerer lyse og mørke partier – men ikke på langt nær like tydelig som med Samsungs LED-skjerm.

LG-skjermens TruMotion bevegelseskompensering har veldig glatte bevegelser, men ikke helt uten bivirkninger: Vi kan se spor av skygger og etterslep etter objekter på skjermen. LG lar oss heldigvis gå inn å justere virkningen av TruMotion-funksjonen i flere trinn, slik at man selv kan slå av eller justere den etter behov. Betraktningsvinkelen er meget god til LCD-skjerm å være. Men du skal likevel ikke sitte langt ut på siden før LG-skjermen lider av litt utvaskede farger. Svartnivået dør også fort ut når man sitter ute på siden.

På 3D sliter LG i likhet med Samsung litt med tendenser til ”uro” og crosstalk i 3D-bildet. 3D-effekten er likevel imponerende, og særlig objekter som kommer ut av skjermen virker svært realistisk på LG-skjermen. Den drar fordel av å ha meget god lysstyrke, noe som i utgangspunktet gjør den velegnet til 3D-titting på dagtid. Men også her kan den speilblanke frontglasset skape problemer, og det er lett å la seg distrahere om andre ting gjenspeiles i glasset mens man ser på 3D.

LG LX950N leverer svært imponerende 2D-bilder med enorm kontrast og bekmørkt svartnivå, samt god betraktningsvinkel til LCD-skjerm å være. Vi er dog ikke helt overbevist over apparatets 3D-ytelse, som oppleves litt urolig og mindre behagelig enn de beste vi har sett. Vi har ingen problemer med å anbefale LG-skjermen kun på bakgrunn av den gode 2D-ytelsen, men det er verdt å nevne at også den rimeligere LE850N leverer mye av den samme ytelsen til lavere pris.