De 15 stedene har alle sin egenart og sjel, og det stilles strenge krav til kvalitet i alle ledd. Prosjektet videreføres to nye år og baserer seg på et samarbeid mellom landbruket og Innovasjon Norge. Landbruks- og matdepartementet delfinansierer prosjektet.

Skreddersyr

Håndplukket er et nettverksprosjekt for særegne og annerledes kurs og konferansesteder som skreddersyr møter og insentivreiser for bedrifter.

- Å bli Håndplukket er en hedersbevisning. Disse små perlene representerer noe av det beste Norge kan by på innen kurs og konferanser, sier direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin.

Faglig nettverk

Håndplukket er et faglig nettverk der medlemmene kan videreutvikle og profesjonalisere seg og samtidig utveksle erfaringer. Innovasjon Norge har god erfaring med slike nettverk og mener de bidrar til bedre resultater for de bedriftene som deltar.

- Hadde det ikke vært for Håndplukket, hadde vi ikke vært der vi er i dag. Vi er blitt mer synlige, fått tilgang på et spennende nettverk, og ikke minst hatt et stort faglig utbytte av deltagelsen. Å være Håndplukket er et kvalitetsstempel. For vår del har dette resultert i økt kundegrunnlag og omsetning, sier Mette Lien, vertinne og eier av Lien Fjellgard i Telemark. Hun har representert Lien Fjellgard i nettverket i fire år.

Kortreist mat

Prosjektet Håndplukket startet opp i 2002 og er blitt forlenget med nye deltagere annet hvert år. Håndplukket vektlegger steder med et vennlig og tilstedeværende vertskap, godt utstyrte møteromsfasiliteteer, en varm atmosfære, spennende aktiviteter og med fokus på matopplevelser, gjerne basert på kortreist mat.

Nettside:

www.visitnorway.no/handplukket

Foto: www.kongsvold.no
De 15 stedene som er håndplukket av Innovasjon Norge representerer noe av det beste Norge kan by på i sitt slag. Bildet er fra den eneste trønderske håndplukkede, Kongsvold Fjeldstue. Foto: www.kongsvold.no