Canon EOS 7D er etter vår erfaring det mest komplette av speilreflekskameraene. Med sin overlegne hastighet, klasseledende bildekvalitet og store grad av brukervennlighet, er 7D på mange måter de dyrere proffkameraenes likemann. Lavere pris, vekt og mer kompakte mål gjør 7D mer anvendelig for mange, og selv kvaliteten på videoopptakene er i særklasse noe av det beste vi har sett fra et speilreflekskamera. Sammenligner man med fullformatkameraet EOS 5D mk II, er 7D rene raceren med sine 8 mot f 3,9 bilder per sekund i serie.

Bildefilene fra 7D har knapt synlig kornstøy før 3200 ISO, og selv ved 3200 ISO er filene fullt brukbare opp til A3-utskrifter, uten at bildestøy skjemmer utskriftene. Spesielt om man demper den fine kornstøyen og fargestøyen i etterbehandlingen av bildefilene. Ved 6400 og 12 800 ISO øker kornstøyen, og fargestøyen blir mer fremtredende. Likevel, bildene ser knallbra ut i hvert fall opp til A4-størrelse.

Kvaliteten på videoopptakene i HD er superb, når man har vent seg til å tenke bevegelige istedenfor stillbilder. Og låser man kameraets autoeksponering ved å velge manuell eksponering, prefokuserer og bruker stativ under opptak (bildestabilisatoren har begrenset verdi på video), kan man skape filmsnutter med 7D som vil imponere de fleste.

Med en pris som ligger godt under Canons fullformatkamera 5D mk II, og bare er marginalt høyere enn Nikon D300s med 720 HD-video, fremstår Canon EOS 7D som et av de mest interessante kjøpene i klassen for avanserte speilreflekser, men ikke kjøp det med Canons egen EF-S 18–135 mm, kameraet er nemlig mye bedre enn kitobjektivet. Det er ingenting vesentlig som mangler ved bildekvaliteten fra EOS 7D. Det medfølgende kitobjektivet, Canons EF-S 18–135 mm f63,5-5,6 IS derimot, står ikke helt i samme klasse som kamerahuset.

Les mer hos lyd og bilde.

Foto: John Nordahl