Utsiden sladrer om at Samsung ikke bare har blitt inspirert av 3GS-modellen, men også at de nærmest har laget en blåkopi. Men hvorfor ikke – det er jo dit de vil. Størrelsen og kurvene er de samme. En strømbryter, volumkontroll og en hjemknapp føles også veldig kjent. Derimot er det lagt til to touchkontroller for å få opp menyer og gå tilbake.

Til tross for at Samsung har spekket apparatet med nyeste teknikk, er telefonen overraskende lett. Galaxy føles billigere og mer plastaktig. Det er imidlertid bare en følelse, for vi får likevel inntrykkav at den er velkonstruert og relativt solid.

Grom skjerm og fart

Det mest oppsiktsvekkende ved første øyekast er den gromme skjermen på hele fire tommer. Den trykkfølsomme Super AMOLED-skjermen er ganske enkelt superb. Grafikken er lekker, man treffer det man sikter på, og det er ingen etterslep ved hurtige bevegelser.

På innsiden er det heller ingenting som henger etter. Den særegne Hummingbird-prosessoren på imponerende 1 gigahertz får programmene til å flyte bra. Men de har dessuten stappet inn en grafikkprosessor for å gjøre 3D-ytelsen enda raskere. Dette gjør Galaxy S spesielt egnet for spill og andre krevende grafikkapplikasjoner. Det innebygde minnet er på 8 eller 16 gigabyte, og man kan komplettere med mikro-SD-kort på opptil 32 gigabyte. Ingen minneproblemer der, altså.

Smidig programvare

I stedet for Androids standardutseende har Samsung lagt på sitt eget grensesnitt TouchWiz. Etter vår mening et godt valg, da mange hverdagsfunksjoner har blitt lettere tilgjengelig og det er enklere å fåapplikasjoner og widgets til å ligge der man vil. Kanskje har de gått litt for langt i å etterligne iPhone OS da det i mange tilfeller ser forvekslende likt ut – inkludert ikonenes utseende.

Samsung har et antall applikasjoner som ikke inngår i Android Marketplace. I stedet oppdateres de i produsentens egen programshop, kalt Samsung Apps. Blant annet får man med et fjernkontrollprogram for visse Samsung tv-apparater samt en fullversjon av spillet Asphalt 5. De har til og med lagt ved en ekstra fyldig versjon av realityprogrammet Layar. Derimot er vi ikke så begeistret for de sosiale nettverksfunksjonene som ikke er like smidige som for eksempel Sony Ericssons Timescape.

Lyd og bilde

Det er to ting som mangler på utsiden av mobilen. For det første finnes det ingen avtrykker, noe som betyr at man må inn og rote i menyene når man vil ta et bilde. Øyeblikksbilder kan man altså glemme. Mer alvorlig er det at man ikke har noen blitslampe – noe som gjør at det ikke er mulig å ta bilder i dårlig belysning.

Musikkspilleren er det ikke så mye å si på. Den har omslagsbilder, men er ellers av standardsnitt. Lyden er verken bedre eller dårligere enn det man kan forvente seg aven mobil i denne klassen. Derimot skiller videospilleren seg definitivt ut fra mengden, ganske enkelt fordi den spiller så mange videoformater. Vanligvis pleier det å være vanskelig å legge inn filmer påmobilen før man drar på reise – da må man tilbringe timevis med å konvertere dem og sluttresultatet pleier å bli halvdårlig. Galaxy S svelger imidlertid glatt de aller fleste filmformater – noe som er imponerende.

Konklusjon

Dette er den beste Android-mobilen vi har testet. Den er tynnere og lettere enn de fleste, men har likevel den største og beste skjermen med en utmerket pekeskjerm. Grensesnittet er meget smidig og mobilen føles rask, uansett hva man gjør. Kameraet duger, med unntak av manglende blitslampe. Kort sagt: Vil man ikke ha en iPhone, er det Samsung Galaxy S man skal ha.

Pluss:

  • Skjermen

  • Formatet

  • Ytelsen

Minus:

  • Kvalitetsfølelsen

  • Kameraet