I dag:Trine Bakke RognmoAlpinist - Dagene på Korsika er utvilsomt den fineste ferien jeg har hatt. Av franske alpinvenner hadde jeg hørt mye fint om øya. De sa gjerne at det var som på den franske rivieraen før turistene invaderte områdene, og på rivieraen trives jeg veldig godt. - Vi ønsket å se om alle lovordene stemte og fløy til Nice, tok ferje over til Korsika og leide oss bil. På den måten fikk vi sett store deler av øya, som byr på vakker og variert natur. Jeg fant alt jeg kan tenke meg for å ha en fin ferie; høye fjell, koselige små byer, sol og flotte strender og med en natur som gjør det mulig å velge aktivitetsgrad. Å ligge på ei fin sandstrand og sole seg er godt, men ikke hele tiden. På Korsika var det rikelig med fint turterreng og gode muligheter for trening. - På bilturene våre gjorde hele vestkysten med sitt klippeterreng og små sandstrender innimellom et sterkt inntrykk. Byen Bonifacio på sørkysten er også spektakulær, der den ligger høyt oppe på en klippe som stuper bratt ned i havet. - I tillegg til de mange fine naturopplevelsene, nøt vi også av all den gode maten og vinen. Spesielt billig er det ikke, selv om prisene er et godt stykke unna norsk nivå. - Når jeg er ute og reiser, prøver jeg å spørre de lokale etter gode spisesteder. Jeg haster ikke akkurat til nærmeste pizza-restaurant.- På Korsika ble vi ikke minst begeistret for all den gode sjømaten, hummeren for eksempel. Og så lager de veldig god chevre, hvitmuggosten på pasteurisert geitemelk. Korsikanerne er dessuten selv veldig stolte av sine skinker og pølser. Det har de all grunn til. Her er et par nettsteder for deg som har lyst til å gjøre som Trine, oppleve Korsika: www.allerencorse.com/welcome.htm www.korsika.no