Husby sier at deler av pengene vil gå til oppussingen av de fredede gårdsbygningene på eiendommen.

- Det gjenstår en god del, og midlene her vil gjøre at jeg kan fortsette med arbeidet, uten bekymringer, sier Husby på telefon til Adresseavisen.

29-åringen jobber som fysioterapeutisk trener i Danmark, men sier at han ønsker å flytte tilbake til Granåsen gård der han bodde som liten. Gården ligger på toppen av Granåsvegen ved Angelltrøa.

- Planen er å flytte hjem, og kanskje fortsette med det jeg gjør i dag, sier han.

Fredet hovedbygning

Husby arvet gården fra faren da han var 16 år. Da Adresseavisens Hjem-magasin intervjuet ham hjemme på gården ved forrige årsskifte, fortalte han at målet var å tilbakeføre gårdstunet til sitt opprinnelige pomp og prakt. Hovedbygningen ble fredet i 1923, og Huseby har samarbeidet med antikvariske myndigheter i arbeidet.

- Eiendommen jeg har arvet er et kulturminne. Når kommunen omdisponerte arealene til gården, fikk jeg midler som gjør det mulig for meg å gi noe tilbake til lokalsamfunnet i form av å ta vare på dette kulturminnet. Uten disse pengene hadde jeg jo ikke hatt en jordisk sjans, sa Husby i intervjuet.

Blant annet er våningshuset malt tilbake i en rosalilla farge, som var originalfargen da bygningen ble oppført på 1700-tallet.

Opsjonsavtale

Bakgrunnen for salget er en opsjonsavtale som Husbys far inngikk med Heimdal Eiendom, og Husby sier at området som nå selges er på rundt 55 mål. I 2010 havnet den da ukjente 24-åringen høyt oppe på inntektslistene i Trondheim, etter at et tidligere salg ga ham en skattepliktig inntekt på 29 millioner kroner året før.

Administrerende direktør Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig sier at de enten har kjøpt, eller har opsjon på å kjøpe, rundt 250 mål av eiendommen. Dette nye området blir tredje del av utbyggingen av gården

Tidligere har Heimdal bygd ut boligprosjektene Granås/Åsheim og Miljøbyen Granåsen på områder som tidligere tilhørte Granåsen gård.

Markedspris på 210 millioner

I Adresseavisens eiendomsbase står det at eiendommen er solgt for 210 millioner kroner, men Munkhaugen sier at det meste av kjøpesummen er en transaksjon mellom Heimdal Bolig og søsterselskapet Heimdal Eiendom.

- Vi har jobbet med utviklingen av dette området i mange år allerede, og når salget ble tinglyst ble prisen satt til markedspris, sier Munkhaugen.

Området de nå har overtatt ligger sørvest for Møller Bil, og ble i 2013 omdisponert fra landbruk til boligformål. Heimdal Bolig har laget planer for omtrent 450 boliger på området, hovedsakelig leiligheter i blokkbebyggelse. Munkhaugen sier at det også er planlagt en stor Kiwi-butikk på området.

- Dette blir et selvstendig boområde, og vi har foreløpig ikke tatt stilling til hvordan husene skal bygges og hvilken profil utbyggingen skal ha, sier Munkhaugen.

Han sier at de vil komme i gang med salg av boliger på vårparten, og men at utbyggingen av hele området vil ta rundt fem år.

Liker du å holde deg oppdatert på økonomi- og næringslivsnyheter i Midt-Norge? Sjekk ut Facebook-siden vår Økonomiadressa her, og trykk «liker» hvis du vil følge oss.

Rosa: Hovedbygningen er malt tilbake til den opprinnelige fargen fra 1700-tallet. Foto: Mari Vold