Tidligere denne sommeren gikk Trøndelag brann- og redningstjeneste ut og advarte folk som badet i Nidelva til alle døgnet tider. En god del av episodene har vært fulle mennesker som har hoppet rett ut i elva på natterstid.

- Få reelle oppdrag

Ifølge 110-sentralen i Sør-Trøndelag er det registrert 17 hendelser i tidsrommet 1. juni til 12. august som er relatert til personer som har hoppet eller badet i Nidelva.

- Dette er hendelser som er loggført, og dermed betyr det at vi har rykket ut og brukt ressurser på disse hendelsene. Det er få som har vært reelle, men når vi for eksempel får beskjed om en liten plastbåt som driver utenfor Marinen og folk har sett ungdommer i den tidligere, må vi selvsagt undersøke det, forklarer brannmester Frank Indergård ved 110-sentralen.

Han forteller at det kommer inn en god del telefoner fra forbipasserende som har sett både folk og gjenstander i vannet, og som gjør at de blir bekymret.

- I samsvar med politiet må vi gjøre et tiltak for å finne ut hva som faktisk har skjedd, fortsetter Indergård.

- Færre utrykninger

Otto Bardal, fagansvarlig for redningsdykkerne i Trøndelag brann- og redningstjeneste, var tidligere i sommer ute og advarte mot hopping i Nidelva og Kanalen. Han fryktet at folk kunne skade seg alvorlig på gjenstander som befant seg i vannet.

- Etter at vi var ute i media og advarte om dette, så har ikke min brigade vært ute på noen badeepisoder. Mitt inntrykk er at det har avtatt, forteller han.

Han håper at folk har tatt til vettet og har vært flinkere til å ikke la seg friste når temperaturene stiger og vannet lokkker.

- Jeg synes det er bra at det virker som om det har blitt mindre hopping i Nidelva. Jeg er ikke motstander av bading, men å hoppe i elv i bysone er farlig. Det er det vi vil til livs, forklarer Bardal.

- Tenk over konsekvensene

Lørdag kveld ble det brukt store ressurser da man fant en gummibåt drivende nedover Nidelva. Den lå opp-ned og det var ingen personer i nærheten.

- Folk er ikke oppegående nok til å tenke konsekvenser. Noen har trolig bare gitt blaffen i å hente båten, mens vi setter i gang en stor aksjon med brannbåt, dykkere og overflatereddere. Folk må ta ansvar for det de gjør, sier Bardal.

Han forteller at det var mannskap fra to forskjellige brannstasjoner i Trondheim som ble satt inn da gummibåten ble funnet.

- Det kan gå utover andre oppdrag og i verste fall utover en uskyldig part. Vi håper de som tenker på å bade i Nidelva forstår at deres atferd kan ramme andre, forklarer Bardal.