Det bergenske selskapet Rieber og Søn kjøper bakeriet for 132,7 millioner kroner.

- Vi har et mål om å vokse i kakesegmentet, og Lierne Bakeri er et attraktivt oppkjøp som vil styrke oss i flere viktige kategorier, sier Norge-direktør Ingrid Tjøsvold i Rieber og Søn til adressa.no.

Ikke bekymret for utflagging

Bakeriet i Lierne er en hjørnesteinsbedrift. Selv om eierskapet nå ikke lenger blir lokalt, frykter ikke de ansatte adressa.no har vært i kontakt med for at produksjonen vil bli flyttet vekk fra kommunen.

- Jeg tror denne avtalen er inngått nettopp for å sikre og styrke arbeidsplassene og bakeriet i Lierne videre. Jeg tror både på en utvidelse av bakeriet og en videre sterk drift her, sier fabrikksjef Atle Monsaas til adressa.no.

Tjøsvold bekrefter at det vil bli satset videre i Lierne.

- Dette er en veldig moderne og flott fabrikk, og vi vil videreutvikle bakeriet i Lierne. Men vi skal også sette ned en arbeidsgruppe som skal se på hvordan vi kan integrere selskapet i Rieber og Søn for å få synergieffekter.

- Betyr det at planlegging og administrasjon kan bli flyttet vekk fra Lierne?

- Det er for tidlig å si, vi skal se på hvilke funksjoner og områder vi kan samarbeide på, sier Tjøsvold.

Selger livsverket

Gründer og hovedaksjonær i Lierne Bakeri, John Helge Inderdal, har bygget opp bakeriet i løpet av 21 år. Nå føler han det er på tide å selge.

- Jeg har ønsket å finne en industriell partner som kan videreføre mitt livsverk. Rieber & Søn besitter all den kompetanse som er nødvendig for å styrke, videreføre og utvikle hjørnesteinsbedriften i Lierne kommune, sier Inderdal.

Kjøpet må godkjennes

Lierne Bakeri hadde i fjor en omsetning på cirka 89 millioner kroner, og har 110 ansatte.

Overtagelsen er ventet å skje i løpet av juni, men forutsetter at konkurransetilsynet godkjenner salget.

Gründer og hovedaksjonær i Lierne Bakeri, John Helge Inderdal, selger nå livsverket sitt, som han startet for 21 år siden. Foto: Jens Søraa