Støvet etter Listhaugs Rinkeby-besøk har lagt seg. Men i dag stiller innvandrings- og integreringsminster Sylvi Listhaug og hennes rådgiver, Frps førstekandidat i Nord-Trøndelag, Espen Teigen, opp i Steinkjer.

Listhaug skal holde time for asylsøkerne på Steinkjer voksenopplæring.

På timeplanen: Norske verdier og likestilling.

LES HVA ERNA SOLBERG SIER OM BRUNDTLAND: - Vet ikke vet hva hun snakker om

Reaksjoner

Ifølge Trønder-Avisa reagerer flere av de ansatte sterkt på å bli en del av Frps valgkampinnspurt.

Klubbleder Trude Langfjord Hallstrøm i Utdanningsforbundet er kritisk.

- Selv syns jeg det er spesielt å bli involvert i valgkampinnspurten til Sylvi Listhaug. Jeg har også fått reaksjoner fra enkelte ansatte. Det er forståelig, for dette er ikke akkurat hverdagskost for oss på Steinkjer voksenopplæring, sier Hallstrøm til avisen.

«Ikke valgkampstunt»

Listhaugs rådgiver, Espen Teigen, kniver nå skarpt med Høyres Elin Agdestein og - ifølge Respons Analyses fylkesmåling for Nord-Trøndelag - Aps Arild Grande om et direktemandat til Stortinget.

Overfor Trønder-Avisa har Teigen sagt at besøket i Steinkjer fire dager før valgdagen «ikke er et valgkampstunt.»

- Jeg ser Teigen tidligere har avkreftet i Trønder-Avisa at dette er et valgkampstunt. Men det er litt der det ligger. De sier de kommer for å lære, også oppfattes det som ren valgkamp. Vi har jo fått med oss hva som skjedde i Rinkeby, og ansatte har selvfølgelig snakka sammen om det, sier klubbleder Hallstrøm til avisen.

LES KOMMENTAREN: Tung motbakke for Ap når selv Trøndelag svikter

Ønskes velkommen

Ledelsen ved skolen ønsker Listhaug velkommen.

Rektor Eva Løe ved Steinkjer voksenopplæring sier til Trønder-Avisa at hun, i motsetning til klubblederen, ikke har fått noen tilbakemeldinger fra de ansatte i forbindelse med dagens Listhaug-besøk.

Les også alle sakene om stortingsvalg 2017

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter