Alexander Lund Hansen

7

Best. Matchvinner. Hindret at Godset ikke ledet mer enn 3-1 ved pause.  Enhåndsredning tidlig. Flere klasseredninger i 1.omg. Trygg i 2.omg.

Holmar Örn Eyjolfsson

3

Ny rolle som back. Brukt som rundingsbøye i 1.omg. Langt tryggere i kjent rolle som stopper i 2.omg. Farlig på offensiv på dødball, men scoret ikke denne gang heller.

Johan Lædre Bjørdal

2

Sjanseløs i lufta mot Pedersen ved 3-1. Glapp i markering sentralt. På etterskudd og fant ikke relasjon med ny makker. Tatt av i pausen.

Tore Reginiussen

4

Ingen enkel kamp å debutere i. Rusten i 1.omg. Tok nivået i 2.omg. To viktige taklinger på 3-3. Spilte matchen ut selv om krampa kom. Gikk opp som spiss da.

Micke Dorsin

3

Ga bort rom bak seg både før 1-1, ved 1-1 og foran seg til innlegg uten press før 3-1. Konsentrerte for mye inn når backen kom utvendig. Fikk en annen arbeidsro i 2.omg.

Anders Konradsen

7

Snappet ball, fikk ballen tilbake og scoret mot sitt gamle lag. Sprang imellom i 1.omg, men sprang lurt i bakrom da han satte inn det viktige 3-2 målet tidlig i 2.omg. Sterk 2.omg.

Ole Selnæs

5

Greide ikke å styre  kampen i 1.omg. Lot isteden Abu styre sentralt. Godt returløp som hindret 4-1. Tilbake i god klasse med et «nytt lag» i 2.omg. Assist til 3-2.

Fredrik Midtsjø

5

Prøvde, men kom ikke oppi motspiller i 1.omg. Viktig tå som hindret scoring  i 1.omg. Tok ryddejobben som back i 2.omg.

Tobias Mikkelsen

2

Kom aldri inn i kampen i 1.omg. Gikk ikke inn i duellene og lot backen få komme frem. Tatt av.

Alexander Søderlund

5

Uselvisk assist til 1-0. Tok sin tørn på defensiv dødball. Laget unødvendig frispark imot. Flott innlegg og assist til 3-3.

Jørgen Skjelvik

5

Fulgte ikke sin mann defensivt. Nære 2-3 rett før pause og i stolpen rett etter pause. Rask i omstilling fra angrep til forsvar.  Ble back for å sikre gullet.

Mike Jensen

6

45.min for Lædre Bjørdal.

Kom inn med fart, besluttsomhet og vinnervilje. Drev opp tempo og bidro til at RBK ble ett  LAG igjen.

Yann-Erik de Lanlay

6

45.min for Mikkelsen.

Hvilket innhopp og hvilken akrobatisk scoring som ga seriegull. Strakk på angrepssiden og skaffet RBK trykk bredt. Nære 4-3.

Målsjanser: 9-7

Mål:0-1 Anders Konradsen (Søderlund 8.min),1-1 Marcus Pedersen (15.min), 2-1 Nana Boateng  (22.min), 3-1 Pedersen (37.min), 3-2 Konradsen (Selnæs 50.min),3-3 Yann-Erik de Lanlay (58.min Søderlund)

Marienlyst Stadion  28.serierunde

Tilskuere:8468

Dommer: Tore Hansen 7

Gult kort: Strømsgodset: Marcus Pedersen.. Mohammed Abu. Kim Andre Madsen, Bassel Lardi  RBK:  Tobias Mikkelsen

Rosenborg: Gjorde bytter i alle ledd som ga nye relasjoner. Kåre I forventet et lavtliggende Godset, som i stedet kom ut helt motsatt og gikk i strupen på RBK. Mens Godset misset på sin første store sjanse scoret RBK på sin. Fikk kampen inn på sine premisser og da så det greit ut, men neida. Ble i stedet filleristet, fraløp og avkledt på en måte som var direkte pinlig, flaut og langt fra en seriemester verdig. Elendig forsvarsspill ga 1-1 og som mot Lazio kom det etter gjennomløp på RBKs venstreside i forsvar. Ble herjet med på begge sidene av fartsglade motspillere og tapte i tillegg dueller sentralt i bakre ledd og midtbanen ble løpende imellom. Godset kjørte over RBK og skapte syv sjanser, fem av disse i løpet av ti minutter. Gjorde to bytter i pausen og kom ut med en helt annen besluttsomhet. Inn med Jensen og de Lanlay på høyre siden. Flyttet Midtsjø ned på back og Eyjolfsson inn som stopper. Og hvilken forvandling. Presset høyere og flyttet bena raskere .Tok tak i ballen, fikk det viktige  3-2 målet tidlig og hamret inn inn 3-3 med innleggs-kvalitet og individuell akrobatikk før 3-3.. Og da ble det bartefest og «cha-la-la jubel» sammen med tolvte mann på tribunen etter kampen..

NB: Dette var Rosenborg Ballklubs 23 seriegull. Det første kom i 1967. Det forrige i 2010.

Godset er ubeseiret i de fem siste hjemmemøtene (2-3-0) med RBK.