Godkjennelsen kommer bare én uke etter overtakelsen ble kjent.

Advokat Joar Grimsbu, leder av gjeldsnnemnda for Reinertsen, bekrefter til Adresseavisen at salget nå formelt kan gjennomføres.

- Overtakelsen vil nå skje med tilbakevirkende kraft fra 1. april, sier Grimsbu.

Frist i mai

Konkurransetilsynet skulle ta stilling til om overtakelsen «i betydelig grad ville hindre effektiv konkurranse», og hadde i utgangspunktet frist til 10. mai med å komme med en foreløpig vurdering.

Grimsbu sier at han likevel ikke er overrasket over at godkjenningen skjedde så raskt.

- Forsåvidt ikke, for dette var noe som virkelig hastet, sier han.

Konkurransetilsynets godkjennelse betyr at de rundt 700 ansatte nå formelt blir en del av Aker Solutions, og etter hvert vil de flyttes til Aker Solutions eksisterende kontorer.

Grimsbu har tidligere uttalt at det ville vært en «katastrofe» hvis de ikke hadde fått til en avtale med Aker Solutions:

- Da ville statens lønnsgarantiordning fått en regning på over 100 millioner kroner, alle de ansatte ville mistet jobben og kreditorene ville ikke fått noen ting, sa han til Adresseavisen da salget ble kjent.

Kåre Walseng, tillitsvalgt for Nito i Reinertsen, sier at avgjørelsen fra Konkurransetilsynet ble tatt godt i mot hos de ansatte.

- Det var fint å få en slik beskjed før påske, sier han.

Flytter de ansatte

Kommunikasjonsrådgiver Stina Kildedal-Johannessen i Aker Solutions sier til Adresseavisen sier de nå vil gå i gang med arbeidet med å integrere de to selskapene, noe hun sier vil skje i samarbeid med ledelsen i Reinertsen.

- Vi jobber med å få på plass en integreringsplan. Det er for tidlig å gå inn på detaljer, men vi vil se på flytting av ansatte, på hvilke områder vi kan få til besparelser og overtakelse av personell og kontrakter, sier hun.

Aker Solutions overtar ikke Reinertsens leiekontrakter, og da salget ble kjent varslet selskapet at ansatte i Trondheim og Bergen ville bli flyttet til Aker Solutions eksisterende kontorer i de to byene.

Flyttingen av de ansatte vil trolig skje før sommeren. Kildedal-Johannessen sier i tillegg at ansatte ved Reinertsens kontorer i Asker vil bli flyttet til Fornebu.

Selskapet vil derimot ikke si hva som vil skje med de snaut 80 ansatte ved Reinertsens verft på Orkanger.

- Det har vi ikke noen kommentarer til foreløpig. Det er for tidlig å gå inn på detaljer, sier Kildedal-Johannessen.

- Utfordrende marked

Hun sier også at selskapet vil på hvilke områder de kan få til synergieffekter og kostnadsbesparelser, men at det er for tidlig å si noe om hva dette innebærer.

På grunn av nedturen i oljebransjen, har også Aker Solutions vært nødt til å gjennomføre flere runder med nedbemanninger de siste årene.

- Dette er et fortsatt et utfordrende marked. Når det gjelder kapasitetssituasjonen vår, så er dette noe vi fortløpende vurderer i forhold til markedsutviklingen og arbeidsvolum, sier Kildedal-Johannessen.

Rask avgjørelse

Eivind Lillesveen, fungerende nestleder på avdelingen for bygg, industri og energi i Konkurransetilsynet, sier at det ikke er uvanlig at saker blir raskt avgjort.

- Når vi er trygge på at informasjonen er riktig, så legger vi bort sakene så raskt vi kan.

Han sier at de har vurdert informasjonen de har fått fra partene, og i tillegg har de vært i kontakt med både konkurrenter og kunder i oljeservicemarkedet.

- På bakgrunn av det har vi konkludert med at overtakelsen ikke i betydelig grad ville hindre effektiv konkurranse, sier Lillesveen.

Ifølge både Joar Grimsbu og direktør Thomas Reinertsen ville alternativet til en avtale vært en konkurs for Reinertsen AS. Lillesveen sier at også de har blitt informert om det.

- Det har vært en del av vurderingsbildet, men det har ikke vært hovedgrunnen til vår avgjørelse. Vi vurderer konsekvensene av sammenslåingen, sier han.

Milliardgjeld

Reinertsen måtte be om offentlige gjeldsforhandlinger like før jul i fjor, og underveis i forhandlingene ble det kjent at gjelden var langt større enn tidligere kjent.

Ifølge gjeldsnemnda er gjelden på over 1,6 milliarder kroner, som er over 600 millioner mer enn selskapet oppga da de ba om gjeldsforhandlinger.

Salget av olje- og gassvirksomheten til Aker Solutions innbrakte 212,5 millioner kroner, og i tillegg ble andre eiendeler og datterselskaper solgt for til sammen rundt 25 millioner kroner.

Datterselskapet Hydrogen Mem-tech, som tester hydrogenproduksjon og CO2-fangst på Tjeldbergodden, ble kjøpt av Torkild R. Reinertsen for 15 millioner kroner.

Dette salget er også gjennomført, opplyser Grimsbu.