Daglig leder David Lian mener at Trondheim trenger et sted som «Sot». Foto: Lina Leth-Olsen

– Vi vil gi folk den lille festen i hverdagen. Det er mange hverdager, vet du, sier daglig leder David Lian ved «Sot», før han kjapt legger til at festen også varer gjennom helga.

Nye, brune skinnmøbler er på plass i lokalene på hjørnet av Solsiden kjøpesenter, men Choco Bocos gamle tilholdssted er likevel gjenkjennbar. Kafeen ble avviklet like etter påske, etter nesten 15 år med kafédrift, og eierne gikk for et helt nytt konsept. Mandag åpnet lokalet dørene på nytt.

– Det er verken en rendyrket restaurant eller en kafé, men en hybrid, en blanding av flere ting, sier Lian.

Han er fornøyd med åpningsdagen og de sultne kundene som kom for å prøve de forskjellige 100 grams-burgerne, håndburgerne som han kaller dem. Mandag kveld hadde de 50 burgere igjen på kjøkkenet. Ny varelevering var ventet kokken 12 tirsdag, og da var det bare to igjen, kan han fortelle.

X-faktoren

På kjøkkenet står hovedattraksjonen Josper-grillen, som er inspirasjonen til navnet på hybriden. Josper er en kullfyrt, lukket grillovn fra Spania som i det siste har tatt restaurantmarkedet med storm. Det er ukjent hvor mange som finnes i Trondheim, men nå er det i alle fall én på Solsiden.

– Kullgrillen er x-faktoren, i tillegg skal vi ha et stort utvalg av øl, sier Lian.

Han viser til et om lag tre meter høyt ølrom i burgerbaren, som er fylt opp av alskens ølsorter.

Leken burgerbar

– Folk i Trondheim har blitt veldig interessert i øl, og drikker masse av det. Vi tror derfor at vårt levende ølskap vil bli populært. Vi vil bytte ut og forandre ølmenyen hele tiden. Noen sorter vil være faste, men kundene vil alltid finne noe nytt.

Lørdag hadde de «kick-off», med venner og kjente som forhåndstestet konseptet.

– Flere tok med seg ølmenyen hjem, krysset av det de har smakt, og tenker å komme tilbake for å prøve det som står igjen. Det er nettopp det vi håper folk vil gjøre, sier Lian.

I tillegg til at ølrommet skal fylles, vil det komme flere elementer inn i lokalene.

– Vi ønsker at konseptet skal være lekent. Derfor vil vi montere opp en Nintendo, og vi vil etter hvert sette opp et lerret bak baren som viser stumfilmer.