I tillegg kan de få den samme jobben på Ghawar-feltet, som regnes som verdens største konvensjonelle oljefelt.

Dagsproduksjon fra Ghawar er anslått til å være rundt fem millioner fat per dag, som er to og en halv gang den samlede dagsproduksjonen på norsk sokkel.

– Vi føler oss ikke truffet av noe oljekrise, sier administrerende direktør Jan Biti i Petrostreamz til Adresseavisen.

Avtalen med det statseide saudiarabiske oljeselskapet Saudi Aramco er verdt rundt ti millioner kroner, og er den andre kontrakten av en slik størrelse Petrostreamz inngår i år. I juni inngikk de også en kontrakt med det brasilianske oljeselskapet Petrobras.

Selv om oljeprisen har falt 40 prosent siden slutten av juli, så opplever ikke Petrostreamz at dørene har lukket seg hos oljeselskapene. Tvert imot tror de at selskapets løsninger kan bli ettertraktet når selskapene skal spare penger.

– Vi kan gå inn i eksisterende produksjon og få ned kostnadene. Det er en forskjell fra å bli leverandør til nye prosjekter, sier operasjonsleder Inge Hovd Gangås.

NTNU-teknologi

Petrostreamz ble etablert i 2006 av Curtis Hays Whitson, professor i petroleumsteknologi ved NTNU. Whitson kom til Norge fra USA i 1978, og har blitt en ekspert som en stor del av verdens olje- og gasselskaper går til når de skal øke utvinningen fra feltene sine.

Gjennom Petrostreamz har han utviklet programvaren «Pipe-It». Det er et verktøy som gjør at selskapene kan få en samlet beskrivelse av hele sin verdikjede, fra oljen pumpes opp av brønnen og til den selges som bensin eller diesel.

Oljeselskapene bruker ulike modeller til å forstå hva som skjer i de forskjellige fasene av produksjonen. Petrostreamz' programvare gjør at modellene kan sees i sammenheng, og vise hvordan prosessene påvirker hverandre. Dermed får oljeselskapene et bedre grunnlag når de skal gjøre investeringer.

Biti sier at selskapets strategi har vært å få avtaler med de viktigste selskapene i de største markedene, og i Nordsjøen står Statoil og Conoco Phillips på kundelisten. I 2013 fikk de prøve seg på ett felt i Saudi-Arabia, Shaybah, hvor Saudi Aramco har mål om å pumpe én million fat om dagen.

– Man må levere på den sjansen man får, og vi løste det som hadde vært en flaskehals for dem. Det gjorde at de kunne produsere mye mer optimalt, sier Biti, som også roser Innovasjon Norge for støtten de har gitt.

Arbeidet i gang

Arbeidet i Saudi-Arabia har allerede startet, og i 2016 er planen å gå i gang på Ghawar. Mye av arbeidet vil bli styrt fra selskapets kontor i Dubai.

– I tillegg til selve kontraktsverdien, så vil arbeidet for Saudi Aramco ha en ekstremt stor referanseverdi. Nå tar vi selskapet inn i en internasjonal vekstfase, sier Biti.

Petrostreamz har nå i overkant av 20 ansatte, men har en plan om å ligge på mellom 25 og 30 neste år. Ifølge Biti vil omsetningen i år havne på rundt 26 millioner kroner, mens de neste år har et mål om å nå 40 millioner.

– Neste år skal bli bra, sier han.

De Trondheims-baserte investeringsselskapene Viking Venture og CoFounder eier henholdsvis 20 og syv prosent av Petrostreamz.