Selskapet har hovedkontor i Stiklestadveien i Trondheim, og bruker elektromagnetisk teknologi til å lete etter olje og gass under havbunnen.

Etter at oljeprisen stupte har det derimot vært tørke i etterspørselen etter selskapets tjenester, og tross store nedbemanninger og kostnadskutt går selskapet fortsatt med kraftig underskudd.

I fjor ble inntektene nesten halvert, og selskapet endte opp med et underskudd før skatt på 439 millioner kroner. Året før ble underskuddet på drøyt 600 millioner kroner, med dagens valutakurs.

Pengeskvis

Dessuten har selskapet få nye oppdrag i sikte. Ved utgangen av 2016 var ordrereserven på magre én million dollar, sammenlignet med 21 millioner dollar på samme tidspunkt året før.

Ifølge kvartalsrapporten kan selskapet bli nødt til å hente inn mer penger hvis ordreinngangen ikke tar seg opp i løpet av de neste tre månedene.

Hvis de verken får nye oppdrag eller løser finansieringsproblemene som kan oppstå i løpet av tre til seks måneder, så er det fare for den videre driften i selskapet, ifølge kvartalsrapporten.

- Bedre posisjon

Selskapets administrerende direktør Christiaan Vermeijden sier en børsmelding at de er i et utfordrende marked, der kostnadskontroll, redusert pengebruk og lavere aktivitet står i sentrum.

Vermeijden sier likevel at forbedret teknologi, selskapets kostnadskutt og omstruktureringer har satt selskapet i en bedre posisjon enn tidligere.

Ifølge kvartalsrapporten hadde selskapet 143 ansatte ved utgangen av 2016, en nedgang fra 239 på samme tidspunkt året før.

De totale driftskostnadene er også redusert fra 1,25 milliarder kroner i 2015 til 744 millioner kroner i fjor. Ansattkostnadene er nesten halvert i samme periode, ifølge selskapet.

Tidligere i år inngikk selskapet en ny leieavtale for spesialskipet «Boa Thalassa», som eies av trondheimsrederiet Boa Offshore.

Børsras

I fjerde kvartal alene hadde selskapet inntekter på rundt 100 millioner kroner, og resultatet før endte på minus 124 millioner kroner.