Det fine med grillspyd er at du ikke trenger grill for at det skal bli godt. Dermed er du væruavhengig. Det fine med kyllinglår er at det er saftigere og strengt tatt bedre enn kyllingbryst, og vel fortsatt rimeligere?

Det fine med frukt er at det ikke bare passer i dessert.

Så i dag lager vi kyllingspyd med lårkjøtt, som vi steker i panne og i ovn og så lager vi en frisk salat til, med god og søt fruktsmak.

Edgen får vi fra marinaden og BBQ-sausen.

Marinade: Lag marinade av løk, sitron og hvitløk og veldig mye mer.

Satay er gjerne forbundet med peanøttsaus, og hvorfor ikke?

Ta utgangspunkt i en god kjøpe-BBQ-saus, og tilsett smaker som løfter den - pluss hakkede peanøtter. Veldig enkelt, og veldig godt. Enten du serverer det hipt og tiltalende i et glass som her, eller noe mer tradisjonelt i en tallerken.

Dette vil alle generasjoner like, enten det regner eller snør.

En siste rest av sommerstemning skulle dermed være sikret.

BBQ-saus: Med blant annet peanøtter, akasiehonning og mangochutney.