Trondheimsselskapet Optiman Prosjektledelse AS er kjøpt opp av ÅF Advansia. Oppkjøpet er et ledd i sistnevntes ønske om å etablere seg i Midt-Norge.

- For oss ble det et spørsmål om hvordan fremtiden skal bli. Vi har bygd stein på stein i 19 år, men har sett tendensen til at de større selskapene kommer inn. Skal vi være rustet til å være med i konkurransen om de større prosjektene måtte vi bli en del av noe større, sier daglig leder Kjell Håvard Nilsen i Optiman Prosjektledelse AS.

Les også: Atmel kjøpt opp - igjen

Ansetter

De kom i kontakt med ÅF Advansia etter at sistnevnte selskap vant kontrakten på kampflybasen på Ørlandet.

- De ville etablere seg i Midt-Norge, og den kontrakten gjorde at vi fant tonen. Vi fant ut at vi kunne bli en fin felles plattform for videre ekspansjon i Trondheim.

Nilsen forteller at de nå kommer til å lyse ut stillinger for å dekke opp Optiman sine etablerte markedsområder, arbeidet på Ørlandet samt satsning på samferdsel og energi.

I tillegg ønsker de å være med i konkurransen om mulige oppdrag i prosjekter som for eksempel Ocean Space Center og Campus NTNU. I dag har trondheimsselskapet 20 ansatte.

- I løpet av de neste tre årene vil vi nok ha 40 til 50 ansatte i Trondheim. I utgangspunktet er det byggingeniører vi er på jakt etter, men vi kommer nok også etter hvert til å se etter intern kompetanse når det gjelder VVS og elektro, så over litt tid vil vi nok ansette ingeniører fra de fagfeltene også, forteller Nilsen.

Fleksibelt

Optiman omsatte i fjor 32 millioner kroner. Når fusjonen er endelig 1. november vil de være en del av et selskap som omsetter for over 600 millioner kroner. Men ifølge den daglige lederen vil ikke kundene merke dette.

- I praksis kommer vi til å være det samme selskapetselskapet for dagens kunder. Når fusjonen er endelig blir jeg i regionsjef, og våre kunder vil møte de samme folkene.

Det at selskapet nå blir del av noe større vil også gjøre dem mer fleksible, mener Nilsen.

- I et system som dette går det an å flytte ansatte litt frem og tilbake når det er behov er midlertidig behov for ekstra folk, og det gjør det fleksibelt.

- Er det snakk om at ansatte også skal flyttes permanent?

- Det kan være at det blir noen internoverføringer, og at for eksempel trøndere som sitter på kontoret i Oslo ønsker seg hjem, men det er det for tidlig å si noe om.

Flere aktuelle trondheimsselskap

Etter sammenslåingen vil ÅF Advansia ha 300 medarbeidere og omsette for rundt 600 millioner i 2016.

- For oss er dette en strategisk posisjonering inn mot de store prosjektene som skal skje i Midt-Norge fremover, sier Rune Hardersen, administrerende direktør i ÅF Advansia.

- Vi var innom flere selskaper i Trondheim som var aktuelle kandidater for dette, men valget falt på Optiman på bakgrunn av bedriftskultur, verdier og den markedsposisjonen de har.