Sju kamper. To poeng. 2–22 i målforskjell. Det var den stygge fasiten for tabelljumboen Byåsen siden slutten av mai. Før sesongen hadde laget mistet nesten hele laget, som endte ett poeng bak opprykkslaget Levanger i fjor, og slet med å finne fullverdige erstatter.

Men i sommer er laget styrket; De tidligere Byåsen-spillere Asgeir Snekvik og Kim Riksvold er hentet fra Ranheim ut sesongen, i tillegg har Eirik Valla Dønnem og Petter Larsen returnert til Dalgård.

Les mer: Se Snekviks fantasiske frisparkperle for Byåsen

9 på børsen

Det har resultert i to storseiere i 3–0 over Aalesund 2 på bortebane, før HamKam ble slått 5–1 i helgen. Asgeir Snekvik var uten tvil kampens store profil, med et fantastisk frisparkmål og tre assist – i tillegg til ett mål og to assist i Ålesund. Dermed har midtbanespilleren notert seg for sju målpoeng på to kamper. Han har i begge kampene blitt kåret til banens beste spiller, eller Dagens Ivers i Adresseavisen. Mot HamKam ble han belønnet med børskarakteren 9.

–Det er viktig for meg å vise hva jeg kan. Jeg har lyst til å spille på et høyere nivå og må bevise at jeg hører hjemme der. Byåsen er en fin klubb, jeg har vært her før. Nå er det viktig å hjelpe laget slik at Byåsen også spiller i 2. divisjon neste sesong, sier Snekvik til Adresseavisen om bydelsklubben som fortsatt ligger under streken, men har fått fornyet håp etter en svært tung høst.

–Det har vært kritisk, men seks poeng på to kamper er en strålende start på høstsesongen. Målet er helt klart å berge plassen, noe vi er sterke i troen på at vi skal klare. Vi gleder oss til hver kamp fremover, sier Snekvik.

Les mer: Ranheim-utleide imponerte i 2. divisjonsdebutene (krever innlogging)

Nardo og Blink imponerer

Nardo fortsetter å imponere med sin 2. plass etter en sterk 1-0-seier på Elverum. Nyopprykkede Stjørdals-Blink har begynt å gjøre seg husvarm i divisjonen og er det nest beste trønderlaget med sin 5. plass etter 2–0 over Molde 2.

I en svært jevn avdeling bak suverene Kongsvinger, kjemper tre av trønderlagene rundt nedrykksstreken når det gjenstår elleve serierunder. Byåsen er som nevnt på nedrykksplass, på plass over ligger Rødde på trygg grunn.

Tre lag kjemper om å unngå nedrykk

Rødde har slitt spesielt utenfor banen i sommer, noe som nå har fått en direkte konsekvens sportslig med at toppscorer Georg Flatgård (gikk til Levanger), midtstopper Christian Eggen Rismark (gikk til morfar Nils Arne Eggens Orkla) har forlatt klubben.

Likevel imponerte Rødde mot Kongsvinger i helgen, men måtte gi tapt til slutt etter en sen scoring. Strindheim tapte 1–2 i Brumunddal, og har etter en frisk start, falt litt på tabellen. Nå er de tre poeng over Byåsen og nedrykksstreken.

Les mer: Rødde må kutte for å overleve

Her er denne helgens Ivers fra 2. divisjon:

Byåsen – HamKam 5–1 (3-0)

Målsjanser: 6-3

2. divisjon avd. 4, 15. runde. Dalgård Arena.

95 tilskuere

Mål: 1–0 Kim Ove Riksvold (12. min), 2–0 Asgeir Snekvik (18. min), 3–0 Ole Gunnar Øien (26. min), 3–1 Aziz Idris (straffe, 56. min), 4–1 Øien (77. min), 5–1 Martin Risan (90. min)

Dommer: Thomas Solum Lystad, Kolstad Fotball – 5

Gult kort: Kim Ove Riksvold og Ole Gunnar Øien, Byåsen. Aziz Idris og Osei Oviasu, HamKam.

Byåsen: Forrykende ut av startblokkene og fikk satt opp Snekvik i mellomrom og Riksvold både i bakrom og 1 mot 1, noe som ga et stort offensivt trykk på klassisk 4-3-3-vis. Tendenser til høyst press innledningsvis, noe som lønnet seg da Gunnes presset frem feil som ga 3–0 og punktert kamp. La seg lavere på da og lot HamKam trille ball, men hadde bra kontroll i bakre firer utenom i en liten periode etter hvilen. Mot slutten våknet laget til igjen og pyntet på resultatet med to mål som følge av god offensiv samhandling med Snekvik i hovedrollen.

NB! Asgeir Snekvik leverte på et annet nivå enn resten i dagens kamp, da han blant annet noterte seg for et fantastisk frisparkmål og tre flotte målgivende pasninger. Alle de tre nysigneringene viste at de kommer til å bli svært viktige for Byåsen denne høsten.

HamKam (3-5-2):

Borger Bergmann Thomas – Kristoffer Hagen, Tobias Ødegård, Osei Kwaku Oviasu (Mathias Aasand 82. min) – Adnan Haidar, Mikkel Granmo Frankmo (Henrik Lehne Olsen 63. min), Aziz Idris, Truls Jevne Hagen, John Anders Rise – Fredrik Sjølstad, Valentin Blaka (Kristian Eriksen 85. min)

Kampkarakter: TOPP

Elverum – Nardo 0–1 (0–1)

Målsjanser: 7-4

2.div. avd. 4, Elverum Stadion, 328 tilskuere.

Mål: 0–1 Olav Henrik Skonnord (17. min)

Dommer: Henrik Andreas Grenå Pettersen, Gresvik IF.

Gult Kort: Kresimir Jelic, Kristian Bråtebæk, Håkon Rønes, alle Elverum. Torstein Dybvad Haugdal, Albert Berbatovci, alle Nardo.

Rødt Kort: Ulrik Gaare Balstad, Elverum.

Kampen: Nardo kjører sin kjente 4-3-3 Nardo startet litt på hælene og Elverum førte kampen de første 10 minuttene. Etter 14 minutter får Nardo en stor mulighet på corner, men Elverum redder på streken.

Ikke lenge etter utnytter Olav Henrik Skonnord en feil hos Elverum og løper enkelt forbi forsvarsrekken før han er rolig alene med keeper og putter den i lengste hjørne.

Nardo har god kontroll på midten der Arton Ademi og Albert Berbatovci har god kontroll. Elverum sine farligheter kommer på kantene og på dødballer, men Nardo har grei kontroll.

Store deler av starten på andre omgang foregår mye på midten og det blir mange lange baller fra begge lag, men ikke noe som fører til noe.

65 minutter spilt når Elverum kommer alene med Steer, men skuddet stryker utsiden av stolpen. Elverum kommer til noen sjanser på dødballer der Nardo ikke virker helt komfortable.

Elverum blir redusert til 10 mann når det er spilt i 80 minutter. Trønderen Ulrik Gaare Balstad med en håpløs takling på Gunnar Sigstad.

Hjemmelaget presser voldsomt på etter utvisningen og roper på straffe flere ganger etter litt klabb og babb i feltet. Lars Arne Togstad er enorm i midtforsvaret og rensker unna mye av det Elverum kommer med.

Nardo kjemper mesterlig de siste 10 minuttene og vinner til slutt 0–1 etter scoring av Olav Henrik Skonnord. Nardo gjentar bedriften fra i fjor da de vant 0–2 borte mot Elverum.

NB: Nardo tar sin andre seier på bortebane denne sesongen.

Dagens Ivers: Lars Arne Togstad

Kampkarakter: BRA

Vurdert av: Thomas Hagen

Elverum (4-2-3-1): Fredrik Tervaniemi – Ulrik Balstad, Kresimir Jelic (Lars Christer Kleiven fra 68), Stian Lund, Lars Petter Streitlien – Håkon Rønes, Erlend Eggen Persgård, Kristian Bråtebæk (Sindre Pedersen fra 68) – Elmahdi Bellhcen (Lasse Bangshaug fra 78), Didrik Mostue, Robin Hjelmeseth

Martin Johnsen 6

Olav Henrik Skonnord 7 (Magnus Edvardsen fra 89)

Torstein Dybvad Haugdal 6

Stjørdals-Blink – Molde 2 2–0 (1-0)

Målsjanser: 11-6.

2. divisjon avdeling 4, Nye Blinkbanen, 395 tilskuere.

Mål: 1–0 Marius Augdal (10 min), 2–0 Alexander Victor Nynes (60 min).

Dommer: Kristian Aune, Melhus IL – 7.

Gult kort: Neydson da Silva, Molde 2.

Kampen: Gikk ut i 3-5-2 for å ta motstanderen på senga og fikk også tidlig betalt gjennom Marius Augdals 1–0 scoring tidlig i kampen. La om til 4-4-2 midtveis i første omgang og hadde stort sett kontroll hele veien mot et Molde 2-lag uten de store profilene. Skapte en rekke sjanser utover i kampen og burde strengt tatt vunnet både 3–0 og 4–0 i en kamp de sløste veldig med sjansene. Etter Alexander Victor Nynes sin 2–0 scoring etter en time var det stort sett spill mot ett mål. Stjørdals-Blink er nå oppe på 5. plass på tabellen og begynner for alvor å se ut som et bra 2.-divisjonslag.

NB: Stjørdals-Blink har nå fem strake kamper uten tap. Laget har ikke tapt siden 0–2 nederlaget borte mot HamKam 20. juni.

Ivar Skjerve 5

Ola Andreas Hoel 4 (Sander Erik Kartum 78)

Alexander Victor Nynes 6

Sondre Stokke 4

Nedzad Sisic 4 (Jørgen Sollihaug 76).

Molde 2 (4-4-2):

Neydson da Silva – Elias Mordal, Adnan Dudic, Kristian Fredrik Aasen Strande, Martin Ove Roseth – Elias Julnes Arntsen, Ola Ormset Husby, Eskil Rønningen (Thor-Olav Moe 76), Mats Aambø (Simen Bakkemyr Hagbø 63) – Amidou Diop, Agwa Okuot Obiech (Thomas Røsok 46).

Rødde – Kongsvinger 0–1 (0–0)

Målsjanser: 6-8

2 div. avd. 4, Heimdal kunstgress, tilskuere 50

Mål: 0–1 Antonio Nieves Martin 80. min

Dommer: Kent Ove Hammer, Kolstad Fotball – 3

Gult kort: Mikal Haugen Bjørnstad, Rødde

Rødde: Kraftig redusert med tanke på spillerlogistikk i sommer, noe man ikke skulle tro i starten av oppgjøret mot den suverene serielederen. Startet best av de to lagene, og kunne raskt ledet både med et og to mål tidlig i oppgjøret etter noen store målsjanser. Tydelig kampplan om å ligge lavt og ta overgangene, noe som fungerte veldig bra. Veldig flinke til å forsvare seg kollektiv. Ble til tider spilt lave, men de klarte å forsvare seg på en meget bra måte, helt til baklengsmålet kom. Da måtte de fram og jakte mål selv, noe det ikke var mye krefter igjen til de siste ti minuttene. Da det var ganske tydelig at det siste kvarteret handlet detom å plukke et poeng mot en meget sterk motstander.

Magnus Bjerke 6 (Erik Brækken 88. min)

Martin Kristoffer Berdal 6 (Ole Martin Devle 68. min)

Ståle Singstad Stegavik 5 (Odin H. Jørgensen 68. min)

Thomas Nikolaisen Valø 5

Kim André Brandtzæg 5

Kongsvinger (4-4-2): Otto Fredrikson, Fredrik Mani Pålerud, Jørgen Richardsen, Adrian Lillebekk Ovlien, François Tobasegnou Yabre, Emile Noe Dadjo (Johan Peter Vennberg 63. min), Martin Skjelbred Ellingsen, Antonio Nieves Martin, Tommy Edvardsen, Magnus Solum (Harald Holter 85. min), Mats Cato Søvik Moldskred (Patrick Elvethun Hansen 89. min)

Brumunddal – Strindheim 2–1 (1-1)

Målsjanser: 8-5

2. Divisjon avd. 4, 15. runde. Sveum idrettspark, 291 tilskuere.

Mål: 0–1 Eirik Nerland (3. min), 1–1 Håkon Aalmen (39. min), 2–1 Saihou Jagne (78. min)

Gule kort: Alain Junior Ollé Ollé og Kjetil Gerhardsen (Brumunddal). Christian Reginiussen (Strindheim).

Dommer: Bård Lindahl, Kløfta – 3.

Strindheim: Gikk høyt ut, var aggressive og sjokkerte hjemmelaget. Gikk ikke mer enn tre minutter før Eirik Nerland sendte gjestene i ledelsen på et innøvd cornertrekk. Fortsatte å styre etter dette og vekslet fint mellom 4-5-1 defensivt og 4-2-3-1 offensivt med små avstander mellom lagdelene. Nykommeren Joachim Olufsen jobbet utrettelig på topp og ga aldri Brumunddals forsvarsfirer fred. Etter halvtimen begynte midtbanen å slå sprekker. Da spilte hjemmelaget seg inn i kampen og skapte et par solide sjanser. Derfor ikke ufortjent at de utlignet i etterkant av et frispark.

Hvilen gjorde Strindheim godt, og i første halvdel av andre omgang styrte blåtrøyene. Daniel Krogstad var til tider et uromoment, og hadde en avslutning i stolpen. Tendensen var imidlertid lik i begge omgangene med at hjemmelaget tok over etter hvert. Knappe kvarteret før slutt falt også avgjørelsen da Strindheim mistet ballen i farlig område, og hjemmelaget spiss sendte i vei en kanonkule som smalt i nettmaskene. Etter dette sendte gjestene mange folk i angrep i håp om poeng, og de var også nære. Christ Oulahi ble muligens snytt for straffe da han ble felt på vei inn i straffefeltet, og helt på overtid fikk hjemmelagets keeper så vidt dyttet Olufsens kanonkule over mål. Dermed måtte Strindheim reise poengløse hjem til Trondheim.

NB! Midtbanemotor Christian Reginiussen fikk seg en smell i hodet midtveis i andre omgang og måtte gi seg på grunn av det. Fikk hjelp av helsepersonell på stadion. Kan være snakk om en hjernerystelse, og da er han ytterst tvilsom i de kommende kampene.

Dagens Ivers: Joachim Olufsen