Fiskeburger (120,-) og geitewraps (97,-)

Fiskerestauranten Aagot Lian har virkelig fått sving på sakene i Kongens gate, med bedre gourmetmat, og på Pstereo er de representert med hele to boder. Selvfølgelig mer i “streetfood”-gaten, med kjapp servering. Og den varme fiskeburgeren er ikke så verst den, myk og saftig, med godt brød og rømmedressing. Men noe mangler, det er tamt, ingen piff av noe slag, rett og slett litt kjedelig. Men ingen usmak, bevares. Geitewrapsen skuffer derimot stort. Wrapsen er ekstremt tynn, veldig tørr og kjøttet er like tørt. Smøreost som er blitt tørr, hjelper ei. Wrapsen er så tørr og porøs at den ramler sammen underveis. Lite hendig! Dessuten er alt kjøleskapskaldt. De få rødbetbitene er saftige og hjelper, men alt i alt ikke verdt 97 kroner.

SOT med cheddar (98,-) og BLÅ med blåmuggost (109,-)

Sot etablerte seg på Solsiden i fjor, og fikk raskt et godt rykte for sine burgere med surdeigsbrød og sitt bedre ølutvalgt. Bortsett fra ølen, er konseptet det samme på Pstereo. Men lang ventetid på maten, rundt ti minutter er for lenge for de som løper mellom konserter. Når det er sagt, dette er bra saker. Her snakker vi perfekt festivalmat. Saftig, salt, kraftig og behagelig. Akkurat passe mengde blåmuggost på BLÅ-varianten, sødme fra karamellisert løk og ren kjøttsmak. God harmoni. SOT er like saftig, frisk salat og cheddarost funker! Burgerne er ikke gigastore, noe som gjør dem lett å bære i ett håndgrep, og du slipper å rave stappmett rundt på Marinen. Grillskorpe på brødet og rødbetvariant for vegetarianerne!

Bakkeburger (100,-) og tacorull (100,-)

Hagen gjør det sterkt med sitt lille utsalg på Nedre Bakklandet og har nettopp åpna ny avdeling i sentrum. Vegetarmat er i vinden som aldri før, og Hagen har imponert oss tidligere. Her er menyen svært enkel, to valg. Kålrotburgeren er litt tørr, men absolutt akseptabel, med fint saltnivå. Chipotlesaus gir sting til retten, grilla paprika og auberginerelish gir gode smaker. Men vi savner en av de syrlige vinagrettene Hagen er kjent for, det blir for tørt helhetlig. Tacolefsa er godt krydra og smakfull, med nystekt, herlig frostalompe. Passe mengde bygg- og bønnefyll i forhold til lefse, sterk, frisk og syrlig chipotlevinagrette, som gjør hele retten smakfull, balansert og behagelig. Plusspoeng for rask servering og å tilby kompletterende, forfriskende ingefærbrus!

Thaibox med svin og nudler (140,-) og thaibox med kylling og nudler (140,-)

Festivalens eneste asiatiske innslag ser svært forlokkende ut. Enorme wokpanner freser bak disken, masse grønnsaker og både panert og stekt kjøtt, sprer gode dufter utover matområdet ved elva. For å ta det beste først – alt av grønnsaker er spenstige og sprø. Paprika, løk, purre og gulrot. Så går det nedover. Svinekjøttet ser ut til å ha en fin, sprø overflate, men er klissete og seigt – nesten limaktig i ganen. Nudlene har en snodig bismak, en anelse bitterhet, kanskje noe brent? Litt vanskelig å sette fingeren på, men ikke noe som hever retten. Kyllingkjøttet er enda seigere, og hele kyllingretten er dekt av en slimaktig blanding av sukker og stivelse. Ikke appetittvekkende. Totalt sett mye sukker og lite syre i sausen. Litt dessertaktig. Pluss for store porsjoner!

Skogsgrisburger (120,-) og kalveburger (120,-)

Dette er en gammel kjenning fra Bondens Marked i Trondheim, som blant annet leverer eksemplarisk bacon. Gården er kjent for økologisk kjøtt og generell dyrehygge, noe man ikke skal kimse av. Her på Pstereo går det i burgere, to varianter, i tillegg til bratwurstpølse til kr. 65. Kalveburgeren er noe tørr, men smaker godt. Gode sylteagurker trekker opp (festivalens eneste tilbyder av sylteagurk). Brødet er saftig og grovt, men det er for lite dressing (dressingen havnet nederst i posen rundt burgerne, viser det seg). Enkle salatblader og lite fiksfakseri. Skogsgrisburgeren er prikk lik, bortsett fra kjøttet som er mye saftigere og tykkere. Absolutt å foretrekke!

Kålrotburgeren til Hagen er litt tørr, men absolutt akseptabel, med fint saltnivå Foto: Finn Walther
Aagot Lians varme fiskeburger er ikke så verst den, myk og saftig, med godt brød og rømmedressing. Foto: Finn Walther
Kyllingkjøttet hos Thai Thai er seigt, og hele kyllingretten er dekt av en slimaktig blanding av sukker og stivelse. Foto: Finn Walther
Skogsgrisburgeren til Lysklæt er prikk lik kalveburgeren, bortsett fra kjøttet som er mye saftigere og tykkere. Absolutt å foretrekke! Foto: Finn Walther