St. Hallvards bryggeri i Oslo har kjøretøy som inspirasjonskilde. Der har årets juleøl navn som Tannjul, Reservejul, Forjul og Støttejul. Tya bryggeri har kalt sitt øl for Juling, mens Færder fortsetter med sin juleøl-trio Gull, Røkelse og Myrra.

Little Brother bryggeri kaller et øl for «Hvor er nisselua mi?» og mens Mack mikrobryggeri lanserer ølet «Do they know it's Christmas?». Da er navn som Blåtime (fra Hogna brygg) og Fjøsnisse (Små Vesen) mer som forventet.

At utenlandske bryggerier har engelske navn på ølet sitt er naturlig, men også norske bryggerier tyr til det anglofiserte: Christmas Pudding og Super Santa (Amundsen), Bad Santa (Bonum) og The Holy Bock (Berentsens).

To andre øl som skilte seg ut i testen, både ved navn og ikke minst ved smak, var Dommpapp og Lussekatt. Sistnevnte var ravgult, noe som skyldes bruk av safran, og smakte rett og slett som lussekatter.

Her finner du juleøltesten 2017