Etter den offisielle lanseringen i Norge lørdag, har det hyperpopulære spillet Pokémon Go opplevd større pågang enn serverne har taklet. Det har resultert i tilkoblingsproblemer, feilmeldinger og stor frustrasjon. Til tross for problemene er det fortsatt Pokémon-jaktende trøndere å finne. Adresseavisen tok til gatene for å møte engasjerte og frustrerte spillere.

LES OGSÅ: Pokémon GO offisielt lansert i Norge

For hele familien

Midt på Torget står Lasse og Kim-Are Næss Leistad med Glenn (7) og nevøen Oliver (12). Mens Glenn hjelper fotografen med å fange en Ratata, forteller Lasse Næss Leistad at Pokémon Go har blitt en felles familieaktivitet for dem.

- Men det er vel kanskje jeg som synes det er mest moro, innrømmer han.

Han forteller at familien spiller sammen hver kveld. Det samme gjelder flere av de andre familiene i nabolaget i Buvika.

- Det er en fin familieaktivitet, og det får ungene ut og i aktivitet, sier Næss Leistad.

Spillet legger opp til at brukerne skal bevege seg rundt i den virkelige verden for å finne gjenstander og klekke egg i spillverdenen. Det baserer seg i stor grad på landemerker og monumenter når det gjelder plassering av såkalte Pokéstops, punkter hvor gjenstander kan finnes.

- Hjemme er det ikke så mye å finne. Vi har ei stygg rundkjøring og et krigsmonument ved sjøen. Ja, også statuen i naboens hage, forteller Kim-Are Næss Leistad.

Dermed gikk søndagsturen inn til Trondheim.

LES OGSÅ: Pokémon-feber i Trøndelag

Stor Twitter-aktivitet

Spillet har vært tilgjenglig i flere dager, men ble offentlig lansert først på lørdagen. Etter det har pågangen økt betydelig, og det har bydd på problemer for spillerne. På runden rundt i sentrum må fotografen slå appen av og på utallige ganger. Feilmeldinger er det ikke mangel på.

- Det var umulig å få spillet til å fungere etter lanseringen i går. Det ble mye unødvendig vandring, for å si det sånn, ler Kim-Are Næss Leistad.

Servertrøblet har også ført til større problemer enn gåturer uten uttelling. I følge Forbes har det resultert i utsettelse av lanseringen i Japan. På Twitter florerer det med spekulasjoner, klager og ønsker om bedre servere. Flere har også startet Twitter-kontoer dedikert til å oppdate om status på serverne.

LES OGSÅ: Pokémon GO-spillere slåss på krigsminner og kirkegårder

Et håpløst prosjekt

Mens Adresseavisen prater med han, får Kim-Are Næss Leistad melding hos en av naboene som også har latt seg rive med av Pokémon-bølgen.

- Det er flere som er misfornøyde med serverne nå, sier han og ler.

Ferden går videre mot Bakklandet. Det dukker stadig opp små figurer på skjermen, og etter titalls omstarter og litt om og men får fotografen utvidet Pokemonsamlingen sin. Det er få andre spillere å se, men hvorvidt det skyldes serverne eller overholdelse av hviledagen vites ikke.

Framme på Solsiden ser det omsider ut til at serverne har tatt seg opp igjen, og en Magikarp tar sin plass i fotografens samling. En person med flere Pokéballer hengende fra beltet haster forbi. Men gleden er kortvarig, og omstart blir igjen nødvendig. Prosjektet gis opp i det fotografen begynner å få problemer med å skillle spill fra virkelighet, og reagerer instinktivt ved synet av et par traskende duer på gata.

Det ser ut til at Trøndelags Pokémon-trenere, i likhet med resten, må smøre seg med tålmodighet.