- Redningsarbeidet har vært preget av et hektisk kappløp mot tiden, for å komme til i ruinene før all betongen stivner og blir tung og uhåndterlig, sier politioverbetjent Lars Melvold ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Totalt skulle det støpes 1750 tonn betong, men fundamentet kollapset før arbeidet ble ferdig i dag, ifølge opplysninger fra Statens vegvesen.

I løpet av dagen har brannvesenet forsøkt å utsette prosessen ved å spyle vann over betongmassen.

- Dette er vår største utfordring i redningsarbeidet, sier Melvold.

To personer savnet

I alt ti personer er så langt sendt til St. Olavs Hospital. Tre av disse er innlagt og får behandling i avdeling. Ifølge sykehuset er dette arbeidere med moderate skader, og tilstanden deres betegnes som stabil. De øvrige sju får behandling ved legevakten.

- I tillegg er én person meldt savnet. Han arbeidet på brua da ulykken skjedde. Vi vet også at én bil ble fanget i kollapsen, og det jobbes nå for å grave fram denne. Ingen er meldt savnet, og vi kjenner ikke identiteten til den eller de som sitter i denne bilen, sier Melvold.

Etterforskningen i gang

Da katastrofealarmen om brukollapsen gikk ved 14.30-tiden i ettermiddag, ble alle nødetater sendt til ulykkesstedet.

- Vårt fokus var da å redde liv og ta hånd om de tilskadekomne, sier politioverbetjent Lars Melvold ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Utover mot kvelden har arbeidet dreid mer over i etterforskning.

Ifølge politioverbetjenten var Arbeidstilsynet raskt på stedet for å starte sine undersøkelser.

- Til nå har vi gjennomført akuttfasen. Nå handler det om etterforskning. Vi har holdt igjen personale på krimvakta, som skal fortsette etterforskningen. I løpet av ettermiddagen og kvelden vil flere vitner; arbeidsledere og andre involverte, bli avhørt ved Sentrum politistasjon.

- Til nå har vi gjennomført akuttfasen. Nå handler det om å innhente mest mulig informasjon, gjennom en teknisk og taktisk etterforskning. Så får vi se om dette dreier seg om uaktsomhet, eller hva som er årsak til ulykken, sier Melvold.