Signert

Julehandelens svarte fredag

Nå setter det i gang. Det nye svarte julehysteriet, som ikke bare skal vare en fredag, men flere steder en hel uke. Det er bare å forberede seg!

Handledag: Black Friday har sitt motstykke i Green Friday. Enda en moralsk velmenende trend, tenker du kanskje? Der folk på venstresida smykker seg med fair trade- bomulls handlenett fylt med hjemmesyltet småkvist laget på workshop med Lars Monsen, knasker nedfallsfrukt og insisterer på at man kan se stilig ut i en sliten striesekk, skriver Signert-forfatteren.  Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

Julegatene er nå tente med lys, og nisser rigger seg til i butikkvinduer. Det er snart bare en liten måned igjen til julaften da juleroen skal inntreffe. Fram til jul skal det handles, og startskuddet går nå. Fredag er det nemlig Black Friday eller Svartfredag. Vår nye førjulstradisjon.