- Positivt for Trondheim at Venstre går inn i regjering

Venstres kommunalråd i Trondheim, Erling Moe, er optimistisk etter at det ble kjent at Venstre har sagt ja til å gå inn i regjering sammen med Høyre og Frp.

Venstre-topp i Trondheim, Erling Moe, mener det er positivt for Trondheim at Venstre nå går inn i regjeringen.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Litt etter klokken 14.30 bekreftet partileder Trine Skei Grande at Venstre sier ja til å gå inn i regjeringen, ifølge NTB.

Den historiske beslutningen ble tatt etter at Venstres landsstyremøte og stortingsgruppen sa ja til den fremforhandlede regjeringsplattformen søndag ettermiddag.

- Ikke overraskende

Venstre-topp Erling Moe i Trondheim har lenge vært en tydelig motstander av et slikt regjeringssamarbeid, men etter at nyheten kom søndag, velger han å se lyst på det hele.

- Det er ikke overraskende at Venstre nå sier ja. Da Trine i desember fikk fullmakt til å starte forhandlingene, var mye allerede klart. Jeg har som kjent vært imot et slikt samarbeid, men nå er det historie. Nå skal Venstre inn i regjering, og da håper og tror jeg at vi går inn fordi grunnlaget for samarbeid er godt, sier Moe og legger til:

- For alle partier er det i prinsippet bedre å være i regjering enn utenfor. Og for Trondheim som sådan, er det positivt at Venstre går inn i regjeringen. Nå vil samarbeidskoalisjonen ha et parti i regjering, og det er alltid en fordel. Dette gir oss en helt annen inngang til det som skjer i regjering, og det er positivt, sier Moe, som ennå ikke vet hva regjeringserklæringen konkret vil inneholde.

Adjø SV?

SV uttalte nylig at dersom Venstre går inn i regjering med Frp, må ordfører Rita Ottervik velge mellom Venstre og SV i Trondheim. Ottervik svarte med å si at hun holder seg til avtalen som er inngått - nemlig et samarbeid som også omfatter Venstre.

- Nå blir det adjø til SV i Trondheim?

- Ja, Ap har sagt at de vil holde avtalen som er inngått, og da er det opp til SV om de velger å bryte ut. Dette er en måte å drive politiikk på jeg er imot. Det er langt bedre å være med og styre utviklingen - enn å stå på en haug å rope. Men dette er altså opp til SV.

- Det høres ut som Venstre i regjering har blitt en gladsak for deg?

- Hehe, jeg var imot forhandlingene, ja. Men det er historie nå. Jeg aksepterer at flertallet i partiet ønsker det annerledes, og jeg føler meg sikker på at Trine har ivaretatt partiets interesser på en god måte. Dersom det er tilfelle, kan dette bli en gladsak, fastslår Erling Moe.

Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet har forhandlet om en felles regjeringsplattform på Jeløy Radio i Moss siden 2. januar.

På forsiden nå