66 personer skal bestemme om Einar Aaland skal ekskluderes. Det skulle de gjøre uten å få lese sakens papirer på forhånd

Adresseavisen erfarer at Høyre-topp Rolf Jarle Brøske nektet å behandle eksklusjonssaken mot Einar Aaland. Årsaken var at partiets fylkesstyre, som består av 66 personer, ikke skulle få sette seg inn i saken før de bestemte partifellens skjebne.

Høyre-toppen Rolf Jarle Brøske sa at han ville forlate møtet i kveld, om ikke medlemmene i fylkesstyret fikk forberede seg før de skulle eksludere en partifelle. Mari Holm Lønseth (t.v) skal også behandle saken mandag.   Foto: Christine Schefte

Høyres fylkesstyre består av hele 66 personer. Det er de som, mandag kveld, skal bestemme om Einar Aaland ikke lenger får lov å være medlem i partiet. Adresseavisen kjenner til at partikontoret hadde lagt opp til at de 66 fylkesstyremedlemmene ikke skulle få de sensitive dokumentene på forhånd, slik at de kunne sette seg inn i saken. I stedet skulle sakspapirer leses opp i møtet, der de fleste deltar på telefon eller videolink. Prosedyren ble presentert for arbeidsutvalget i fylket tirsdag denne uka.