Trondheim kommune skjerper tilsynet av boliger for utenlandske arbeidere

Kommunen får daglig tips om at bo- og karanteneforholdene til utenlandske arbeidere ikke oppfyller smittevernkravene.

Saken oppdateres.

I en pressemelding onsdag ettermiddag opplyser Trondheim kommune at de nå vil skjerpe tilsynet i boliger som benyttes av utenlandske arbeidstakere, og på arbeidsplassene som har utenlandske arbeidere.

Kommunen skriver at de daglig mottar tips om at bo- og karanteneforholdene som stilles til disposisjon fra arbeidsgiver og i privat regi ikke oppfyller myndighetenes krav til smittevern.

- Av erfaring vet vi også at for mange ikke går i karantene slik de er pålagt, skriver kommunen.

10 prosent av smitten kommer fra utlandet

- Alle utenlandske arbeidere som kommer til Trondheim skal registrere seg, og de skal ta en koronatest ved grensen før de går i ti dagers innreisekarantene. Dersom arbeidsgiver kan garantere for godt smittevern på stedet der disse skal bo, trenger de ikke å oppholde seg på karantenehotell, skriver kommunen.

Fra nyttår og frem til i dag har 3352 personer reist inn til Trondheim. 618 av disse har opplyst å være unntatt karantene, ifølge kommunen. Samtidig viser tallene at 10 prosent av de smittede så langt i år er smittet i utlandet.

Kommunen opplyser videre at de sammen med Fellesforbundet har engasjert en håndfull pensjonerte polititjenestemenn som skal bistå kommunen med å utføre tilsyn og kontroll.

På forsiden nå