Portrettet:

En Bør som kan bære

Påske for John Brungot er å pakke sekken full med godteri og leker, snøre skoene og labbe det korte stykket bort til barneavdelingen på Rikshospitalet sammen med sønnen Bo.

Oslo John Brungot skal spille Bør Børson. Ukeportrettet. Foto: Kristin Svorte  Foto: Kristin Svorte


John Brungot/CV

Født: 16. januar 1977

Oppvokst: I Kroppanmarka i Trondheim

Aktuell: Spiller Bør Børson til strålende kritikker i Turneteatrets store oppsetning. Etter å ha spilt ferdig i Stjørdal denne uka, skal Bør etter påske turnere fylket på kryss, tvers og langs. Er også kinoaktuell som postmannen Frode i «Alle hater Johan».

Bor: På St. Hanshaugen i Oslo.


Familie: Gift med Marte Hovig. Sammen har de Bo (11), Walter (9) og Harriet (3), samt ni måneder gamle Chaplin som er en flat coated retriever.


Bakgrunn: Utdannet ved Statens teaterhøgskole. Var ansatt ved Jo Strømgren Kompani, og spilte i både Miller-, Jon Fosse- og Shakespeare-oppsetninger på Oslo Nye og Nationalteatret, før latteren tok fullstendig over. Fikk sitt nasjonale gjennombrudd i «Torsdag kveld i Nydalen», og har medvirket i en rekke tv-serier, filmer og show, alene eller i spann med andre komikere som Otto Jespersen, Morten Ramm og Henriette Steenstrup.

Leser: Hedvig Montgomerys «Ungdomsårene» for å forstå ungene bedre.

Ser på: Det meste, men koser seg mest med å se UFC på Viaplay natt til søndag, mellom fire og halv åtte. Det er mixed artial art og min guilty pleasure. Da får jeg være helt for meg selv.

Lytter til: Har hørt mest på Bør Børson jr. med Wesenlund det siste året. Ellers har det gått veldig mye i trøndersk musikk. Åge, Tre Små Kinesere og så videre, og rapgruppa Bulmboys (for å få tilbake språget).


- Det er blitt en årlig tradisjon for han og meg dette, sier John Brungot.