Kulturpris til Bleken

Saken oppdateres.

– Det er en stor ære å få denne prisen, og ekstra morsomt var det at Håkon Bleken plukket meg ut, sier Sverre Koren Bjertnæs.

Anders Jahres Kulturpris ble i dag delt ut i Oslo. Årets pris gikk til de erfarne billedkunstnerne Håkon Bleken og Jens Johannessen. De to prisvinnerne plukket ut hver sin juniorprisvinner, henholdsvis Sverre Koren Bjertnæs og Christoffer Fjeldstad.

– Det er ekstra morsomt at det var Håkon Bleken som plukket meg ut. Han er en kunstner jeg har stor respekt for, ikke minst fordi han har gjort seg synlig i den offentlige debatten, sier Koren Bjertnæs til NTB.

Anders Jahres Kulturpris ble delt ut under en høytidelig seremoni i Universitetets aula. Det er Anders Jahres Humanitære Stiftelse som deler ut prisen, som er den største æresbelønningen for kulturell innsats i Norge. Hovedprisene er på 400.000 kroner, mens juniorprisene er på 100.000 kroner.

 
På forsiden nå