Nå lanserer koret til og med debutsingelen «Kom», og i kveld er det duket for konsert i Melhus rådhus sammen med Vivian Sørmeland - kjent fra «Idol». De 500 billettene til kveldens to konserter ble revet bort på ti minutter (noe som ifølge korleder Tormod Leithe er raskere enn til Rolling Stones). Koret begynner imidlertid å bli vant med showtilværelsen, de har hatt flere konserter i rådhuset, Trondheim og det lokale bedehuset.- Konserter er helt klart det artigste med å synge i kor, sier David Leithe (11).Sammen med syv av de andre koristene møter han Adresseavisen hjemme hos foreldrene Rita og Tormod Leithe, som har vært primus motor for koret. I fjor sommer hengte de opp en plakat på Rema 1000 der de lurte på om noen ville være med og danne kor. Det gjorde det. På den første øvelsen troppet det opp 30 stykker, og siden har ungene strømmet til Melhus Soul Children. I dag teller koret 101 medlemmer, og det er blitt nødvendig med en foreløpig inntaksstopp.- Det er utrolig artig å synge. Dessuten er det artig at vi er en stor gjeng som møtes til øving annenhver onsdag, sier David.

Solo med Smiley

11-åringen er blant de 28 guttene i koret - noe som slett ikke er verst til å være kor som først og fremst tiltrekker seg jenter.- Hva synger dere?- Alt mulig. Soul selvsagt, R&B, rock, pop og gospel. Men ikke Britney, sier Linn Haugan (11) og Ingrid Fremo (11).- I tillegg øver vi inn dansebevegelser og små dansenummer, sier 15-åringen Julie Aasen, som har hatt ansvar for koreografi.Fire av de åtte har til og med vært solister, og Linn har sunget for hele skolen. I tillegg har hun opptrådt sammen med Smiley i slalåmbakkene i Oppdal for et par år siden.I november gikk Melhus Soul Children i studio og spilte inn plata «Kom». Plata inneholder tre sanger og er skrevet av korets egne ledere.- Vi brukte tre dager på innspillingen, og det var råbra. Vi måtte synge låtene om og om igjen, men det var bare gøy, sier Mathias Johansen (12).Koret teller hele 20 solister og de som vil prøve seg solo må gjennom en audition.- Det var rene «Idol»-stemningen da vi holdt audition, sier korleder Leithe.

Synger for foreldreløse

Koret er også opptatt av andre barn som er dårligere stelt. De samler inn penger til 92 foreldreløse barn på Java i Indonesia. Ungene har fått nye fotballmål, fotballer og instrumenter av det trønderske koret.- Etterpå fikk vi en film av dem, der de spiller på instrumentene de fikk, forteller de unge melhusbyggene.Til jul har de gitt barna penger sånn at de for første gang i sitt liv kan velge ut og kjøpe sine egne sko i butikken! Tormod Leithe konstaterer at Melhus Soul Children har vært et eventyr, og at de aldri hadde drømt om en slik oppslutning.- Vi har tydeligvis truffet en nerve der ungene får synge de sangene de selv vil. Det kommer korister fra hele området - til og med fra Byåsen i Trondheim.

Kor artig: På ett år har barnekoret Melhus Soul Children fått hele 101 medlemmer. Disse åtte koristene fra Løvsetbakkan har vært med helt fra starten: Bak fra venstre Elias Landmark, Mathias Johansen, Martin Lilleberg og David Leithe. Foran fra venstre Linn Haugan, Julie Aasen, Ingrid Fremo og Mari Fremo. Foto: Glen Musk