Tirsdag og onsdag neste uke holder performanceartisten Ann Liv Young show på Avant Garden i Trondheim.

Publikum kan vente seg noen bisarre scener.

Onanerte på scenen

Young holder til i New York, og er utdannet danser i London. Hun har hatt flere opptredener som har vært mildt sagt kontroversielle.

Under et show i Long Island City i USA, likte ikke Young opptredenen til artisten som opptrådte før henne. Det førte til at hun æreskjelte artisten, tisset i en bolle, og til slutt begynte å onanere rett foran henne.

Alt dette skjedde på scenen, og ble en del av showet.

Se et intervju og utdrag av showene til Ann Liv Young her. (NB! Inneholder sterke scener.)

- Sexen må være ekte

Det allerede nevnte showet endte med at arrangøren fikk nok, og kuttet strømmen. En tydelig opprørt Young reagerte med å tømme innholdet i bollen hun tidligere hadde urinert i, over seg selv.

I et intervju med blip.tv forteller hun at hun ikke primært er ute etter å sjokkere, men at hun synes det er gøy å gjøre det.

Og det har hun klart. Blant annet har hun rullet rundt i sin egen hunds aske, hatt sex med medskuespillere på scenen, drukket urin, dynket seg selv i blod og angrepet en dyreverner.

Hun forklarer at sexen må være ekte, «ellers blir ikke showet det jeg vil at det skal være», forklarer hun.

Vil gjøre det ubehagelig for publikum

På tirsdag opptrådte hun på Landmark i Bergen. Showet der startet med at publikum stilte henne spørsmål. De som vegret seg måtte også i ilden, skriver Bergens Tidendes anmelder.

Young har uttalt at et av poengene med showet er å gjøre det mest mulig ubehagelig for publikum. BT skriver at man må tenke over hvorfor man vil dra på Youngs show, og at det ikke går an å sitte passiv. Her blir alle i salen dratt med i samtaler med Young.

BTs anmelder beskriver opptrendenen som «en herlig kompromissløs performance med masse alvor og humor som hele tiden befinner seg i et udefinerbart grenseland. »

Den eneste sjokkeffekten som ble brukt i Bergen, var at hun kastet fire blåbær, som hun hadde oppbevart i vagina, på publikum.

Provoserende: Bildet er tatt fra Ann Liv Youngs opptreden på Landmark tirsdag 14. september i år. Foto: Vegard Valde / BT