– En sidedør er blitt brutt opp og tyvene har skåret sju bilder ut av rammene sine. To andre bilder er blitt stjålet med ramme, forteller kunstneren.

Åtte av bildene har han malt selv, mens det niende er en akt som han i sin tid kjøpte av Arthur Alstad. Ifølge Bleken er det sistnevnte bildet det mest verdifulle av de ni stjålne kunstverkene. Tyvene har også fått med seg et Bleken-maleri som forestiller Arne Nordheim, samt et selvportrett.

– Alstad-bildet koster nok i dag rundt en kvart million kroner. Den samlede verdien av bildene som er stjålet er på rundt to millioner kroner, sier Bleken.

Vanskelig å omsette

Han tror tyvene vil få en vanskelig jobb med å omsette bildene.

– Noen av disse bildene er såpass kjente at de i alle fall ikke vil kunne selges offentlig. Og ved å skjære bildene ut av rammene har de ødelagt dem, mener Bleken.

Huset bildene ble stjålet fra ligger i Steinberget og var tidligere bopel for trondheimsmaleren. Boligen er ikke utstyrt med alarm og han har heller ikke hatt andre spesielle sikkerhetstiltak i huset.

Angrer du nå på at du ikke har sikret huset bedre?

– Hva tror du? spør kunstneren retorisk.

Ønsker tips

Ifølge krimvaktleder Bård Jacobsen er det ikke gjort annet skadeverk på huset enn den ødelagte døra.

- Vi har hatt teknikere på stedet i dag, og vil undersøke stedet ytterligere i løpet av kvelden, sier han.

Politiet jobber nå med å få kontakt med et vitne i saken.

- Vi er også svært interessert i tips, sier Jacobsen.

Politiet vil ikke spekulere i om profesjonelle ranere står bak, men har varslet alle landets politidistrikt og kunsthandlere om hendelsen i dag.

Sju av Håkon Blekens bilder har blitt stjålet. Foto: KIM NYGÅRD
Sju av Håkon Blekens bilder har blitt stjålet. Foto: KIMK NYGÅRD