Motorpsycho blir teatermusikere

I nærmere 40 forestillinger entrer Motorpsycho scenen på Trøndelag Teater for å spille musikken de har komponert til et nyskrevet stykke av Carl Frode Tiller. Premieredatoen er satt til 2. september neste år.

Carl Frode Tiller og Motorpsycho skal samarbeide om teaterstykke.  Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

Blant nyhetene teatersjef Kristian Seltun kunne presentere under pressekonferansen ved Trøndelag Teater i dag var at et av Norges mest kjente rockeband, Motorpsycho, har takket ja til å bli teatermusikere.

Motorpsycho er også aktuelle med ny utstilling på Rockheim. «Supersonic Scientists – Ei utstilling om Motorpsycho» åpner fredag kveld denne uka.

To trønderske forfattere

Stykket skal settes opp på Gamle Scene høsten 2016 i samarbeid med kompaniet «De Utvalgte», men har foreløpig ingen tittel. Tiller er i gang med å skrive teaterteksten, men har ikke rukket å komme så langt at tittelen har pekt seg ut.

En annen trøndersk forfatter vil også bli representert ved teateret neste år. Erlend Loes bok «Doppler» settes opp allerede 30. januar. Og i forbindelse med at Gamle Scene har 200 års jubileum i 2016 vil det bli en egen forestilling, «Armod og edelt sinn», med premiere 15.januar.

Starter våren med musikalhistorie

Vårmusikalen neste år er eget prosjekt som har fått tittelen «Vår», og som reflekterer over Trøndelag Teaters 65 år lange musikalhistorie, med premiere 5.mars på hovedscenen.

Adresseavisen kommer med mer om Trøndelag Teaters repertoar for 2016 om litt.

Blir teatermusikere: Motorpsycho blir teatermusikere neste år. I mer enn 40 forestillinger skal de selv spille musikken de har laget til et nyskrevet stykke av Carl Frode Tiller. 

Blir teatermusikere: Motorpsycho blir teatermusikere neste år. I mer enn 40 forestillinger skal de selv spille musikken de har laget til et nyskrevet stykke av Carl Frode Tiller. 

På forsiden nå