Sesong 6 vil bli et markant skille i Game of Thrones -universet. For første gang har ikke serieskaperne  David Benioff og D.B. Weiss noe orginalmatriale å forholde seg til. For forfatteren George R. R. Martin som står bak boksyklusen «A Song of Ice and Fire» som TV-serien bygger på, har fortsatt til gode å skrive ferdig de to siste av de i alt syv planlagte bøkene i serien. Bok nummer seks, «The Winds of Winter» har ennå ikke fått noen utgivelsesdato og HBO har ikke noe annet valg enn å la serieskaperne ta saken i sine egne hender. En del av marialet i Sesong 6 vil være historietråder som finnes i bok nummer fem, «A Dance with Dragons», men en god del vil også være videreutvikling av de mange sidehistorien som vil være unik for TV-serien.

Les også: Slutten blir bittersøt

Les også: Kongebyggeren

Vi har trålet internett med lusekammen og har funnet disse spoilerne om hva du kan forvente å se i Sesong 6 av «Game of Thrones».

NB! Flere av disse er ikke bekreftet, men må sees på som usedvanlig velinformerte rykter.

Jon Snow

Sesong 5 sluttet med at vi fikk se Jon Snow ligge livløs i snøen (sic) . Tilsynelatende død. Men skuespiller Kit Harington har blitt sett av mange på settet til Sesong 6 i Belfast. Ikke bare det, men i kontrakten til Harington så står det at han ikke har lov til å klippe håret kort før kontrakten med HBO løper ut. Og tidligere i år så var Harington gjest på The Graham Norton Show ( med sin velkjente hårmanke, selvsagt) der han på alle mulige måter -uten å si det direkte - bekreftet at han fortsatt var å regne med i Game of Thrones -sammenheng.

Og om alt dette ikke var nok så tvitret brukeren @biobio forrige måned følgende: «Mystisk bilde av Jon Snow på settet til Game of Thrones» med tilhørende bilde av Harington i full Nights Watch -utrustning.

Andre kilder igjen bekrefter Jon Snow som en av hovedpersonene i serien når den nå går videre. Snow vil ikke lengre være en del av Nighs Watch, men i stedet en viktig brikke i krigen om Winterfell og den nordlige delen av Westeros.

Les også: - Syv sesonger er ikke nok

Les også: Alt du trenger å vite om Game of Thrones

King's Landing

Sesong 5 sluttet med Cerceis «walk of shame». Blodig og ydmyket måtte den kongemoren gå naken og til spott og spe fra Spurvenes katedral og til slottet. Hvilke konsekvenser dette får for den ortodokse religiøse sekten Faith of the Seven og Lannister-familien vites ennå ikke, men vi vet at Margaery Tyrell som også er i spurvenes klør vil bli sluppet fri på grunnlag av at hun har blitt en svoren tilhenger av religionen. Vi vet også at en storslagen slagscene har blitt filmet i Girona i Spania der King Tommen odg Jaime Lannister forsøker å slå tilbake spurvene med makt.

Riverrun

Og apropos Jaime Lannister. En gammel historietråd fra bok nummer fire «A Feas for Crows» blir tatt opp igjen når Jaimie reiser til Riverrun for å utslette de siste gjenlevende tilhengerne av Robb Stark ( som ble drept av Walder Frey under det som i Game of Thrones -kretser går under navnet «Red Wedding»).

Clive Russell og Tobias Menzies vil returnere i sine roller som Brynden og Edmure Tully. Disse to får også selskap av Bronn som er tilbake i Riverrun. Både Jerome Flynn som spiller Bronn og Nikolaj Coster-Waldau som spiller Jaime Lannister har blitt sett i Corbet i Nord-Irland hvor en annen del av sesongen spilles inn. Der har også ivrige fans sett Gwendoline Christie som spiller Brienne of Tarth. Spekulasjonen på hvorvidt Jaime og Brienne endelig blir et par har gått som ild i tørt gress på nettet etter dette.

Spekulasjoner ( og ubekreftede Twitter-meldinger) er det også omkring Catelyn Starks tilbakekomst som Lady Stoneheart.

Arya Stark er også aktuell for en tilbakekomst til Westeros. Flittige tolkere av de kapitlene som George R. R. Martin har gjort tilgjengelig fra «The Winds of Winter» på sin hjemmeside, mener at Arya har gitt opp sin trening hos «A house of black and white» og dratt tilbake. Men som sagt, dette er bare spekulasjoner.

Greyjoy

En side av historien som har fått lite fokus i TV-serien er Huset Greyjoy. I Sesong 6 vil plottlinjen som i bøkene går under navnet «Kingsmoot» få større fokus. Det handler om hvem som skal bli den nye kongen av Iron Islands etter at Balon Greyjoy går bort.  Kampen står mellom Balons bror Euron og Theons søster Asha. En scene som ble filmet i Ballintoy i Nord-Irland har blitt fotografert av fans og viser en enorm samling av Ironborn-soldater.

Deanery

Så hva med Khaleesi på den andre siden av havet? Sesong 5 sluttet med en real cliffhanger der hun befant seg omringet av Dothrakis. I følge en rekke kilder på nettet, samt foto av settet i Bardenas Real Natural Park i Navarre, Spania, så er det nå klart for en storstilt hærsamling av Dothraki-krigere ledet av dragemamma selv.

Men hva med alles favoritt-kyniker, Tyrion Lannister? Sist sett som en nøkkelperson i Deanerys «Small Council» sammen med Grey Worm, Missandei og Varys. Ingen vet. Når det gjelder Tyrions framtid i Westeros så har ryktebørsen vært bemerkelsesverdig stille. Ikke engang den vanligvis så pratsomme George R. R. Martin har villet si noe om Lannister-arvingens skjebne.

Men når kan du se Sesong 6 av «Game of Thrones» her i Norge på HBO Nordic og C More Series?

Ingen premieredato er bekreftet ennå, men om tidligere år skal være noe å gå etter så vil Sesong 6 ha premiere tidlig i April 2016. «Game of Thrones» har alltid hatt premiere på søndager i USA med norsk premiere dagen etter. Vårt stalltips er mandag 4. april.

Kilder: io9, wikipedia, makinggameofthrones, kotakuk, the guardian, gameofthrones.wikia, awoiaf.westeros.org, twitter