Gå for «wetlook» på jule-bordet

Den våte, glamorøse filmstjernefrisyren gjelder for både kvinner og menn denne sesongen. Du skal se nyfrisert og stylet ut.

Saken oppdateres.

Frisør på Blow Hairdressing, Kenneth Solbakken, mener retningslinjene aldri har vært så klare som før denne festsesongen. For dem som ikke har frisøregenskaper kan det likevel gjøres veldig enkelt.

– En veldig stram hestehale er supertrendy og veldig enkelt. Vi har sett denne typen hestehaler en stund, men de passer perfekt inn til festantrekket også, sier han.

Stilsjekk før julebordet.

Wetlook for alle

Ifølge frisøren er det aller mest moderne denne sesongen wetlook-hår. Kjendiser som Kim Kardashian har sverget til denne frisyren på den røde løperen den siste tiden. Både hestehalen og andre frisyrer må gjerne kombineres med wetlook-varianten.

– Wetlook med riktig sminke gjør at man blir festens gudinne. Fiks gjerne frisyren med en hårgelé med glitter i, sier han, og legger til:

– Fletter har vært «hot» de to siste årene, men er ikke mindre i vinden i år. Det krever litt mer arbeid, men er flott hvis man kan det. De må gjerne være diagonale og litt på siden, samtidig som håret på den andre siden er løst. Fletter må også gjerne kombineres med wetlook.

Solbakken mener at mennene også skal gå for denne hårtrenden på årets julebord. Men den må ikke forveksles med retro-looken, som har vært gjeldende de siste årene.

– Denne frisyren for menn må være veldig macho. Hvis den blir for feminin blir den mer retro, og det er ikke moderne nå, sier han.

Hårsmykker og volum

Det skal ikke bare være tilbehør i form av smykker, armbånd og vesker. Det tradisjonelle glitteret kan gjerne byttes ut med smykker i håret.

– I sommer har vi sett antydning til hårsmykker. Det gjelder så absolutt til julebordet også. Men man må passe seg for ikke å ha dette i tillegg til alt annet. Da blir det for mye, sier han, og legger til:

– Volum, bølger og såkalt Victoria Secret-styling digger jeg. Det så vi mye under Paris fashionweek. Det er viktig at de ikke blir så voldsomme som Hollywood-krøllene. Håret må selvfølgelig stå i stil til antrekket, og derfor må dette ses i sammenheng, sier Solbakken.

Julemote på budsjett.

Sølvskjegg og 60-talls

For de som vil skille seg ut og vil være litt vågale, er det noen trender man kan følge, men disse er for de aller dristigste.

– Skjeggete mannfolk er ingen nyhet, men til julebordsesongen skal skjegget styles. For de fleste betyr dette fra tredagers-skjegg og oppover. Det er viktig å bruke gode produkter som får det til å se bedre ut. Det aller stiligste nå er å farge skjegget. Alt fra rødt og blått, til sølvgrått.

Damene som vil skille seg ut på julebordet eller romjulsfesten kan gå for en 60-tallsfrisyre med en vri.

– 60-tallslooken med sideskill skal gjøres med en twist, men er absolutt en vinner. Det er råsexy nå, sier frisøren.

Kim Kardashian sverger til stramme frisyrer. Det slår ikke feil på årets julefest. 

Kim Kardashian sverger til stramme frisyrer. Det slår ikke feil på årets julefest. 

«Victoria Secret-hår» er hot, også på julebordet. 

«Victoria Secret-hår» er hot, også på julebordet. 

På forsiden nå