Spesiell premierehelg for «Tore på sporet»

749 000 seere så premieren av «Tore på sporet» lørdag kveld. Programlederen tror mange satte pris på et program om godhet, midt i all ondskapen i Paris.

Lørdag kveld hadde Tore Stømøy premiere på den åttende sesongen av «Tore på sporet». 749 000 seere hadde skrudd på NRK1 for å få med seg den første av i alt åtte nye episoder. 

Saken oppdateres.

Lørdag kveld ble den første av i alt åtte episoder i den nye sesongen av «Tore på sporet» sendt på NRK1. I forkant av premieren lovte programskaper- og leder Tore Strømøy at programmet i all hovedsak vil bli som det alltid har vært, hvis får han bråk med seerne. Så langt ser det ut til at seerne er fornøyde, forteller Strømøy.

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger. Spesielt på Facebook ryr det inn med kommentarer, sier programlederen.

Tore Strømøy får kjeft av seerne dersom episodene ikke er rørende nok, det fortalte han i et intervju med adressa.no i forkant av premieren. Les intervjuet her.

Nedgang i seertall

Mandag var seertallene klare. Ifølge NRK satt 749 000 seere foran TV-skjermen da den åttende sesongen av «Tore på sporet» hadde premiere. Det er en nedgang sammenlignet med tallene fra 2013, da Tore på Sporet hadde comeback. Den gang ble første episode sett av 1 078 000 seere. Programlederen hadde ikke fått seertallene da adressa.no snakket med ham mandag, men i forkant av premieren tvilte Strømøy på milliontall.

- Det er tøffere tider nå, bare «Nytt på nytt» klarer å ligge jevnt over en million seere. Folk ser TV på en annen måte enn for noen år siden, mange bruker nett og flere ser i opptak, sa Strømøy før premieren lørdag.

Fredag kveld så 1 163 000 seere «Nytt på nytt», mens «Tore på sporet» hadde de høyeste seertallene på lørdag.

Treffer både ung og gammel

Strømøy tror mange har ventet på å få se nye episoder av serien som forteller historier om personer som har mistet kontakten, og som ved hjelp av TV-programmet, blir gjenforent.

- Mange har nok gledet seg. Noen har levd med programmet i mange år, og mange har jo vokst opp med det, sier Strømøy, som har fått inntrykk av at de har et godt grep om både unge og eldre seere.

- Jeg tror vi treffer mange fordi folk kjenner seg igjen. Det handler om livene våre, om familie og venner. Det er mange som setter stor pris på at det er et program om godhet, spesielt etter denne helgen, sier Strømøy.

En av episodene i årets sesong av «Tore på sporet» handler om en sak Strømøy har brukt hele ti år på å komme til bunns i. - Å løse en så spesiell sak, gjør noe med deg, har Strømøy tidligere uttalt.

En pause fra elendigheten

Fredag kveld gikk terroralarmen i den franske hovedstaden Paris. Terrorister stormet konserthallen Bataclan, der 1519 mennesker var på konsert med bandet Eagles of Death Metal, flere steder i byen ble det meldt om skyteepisoder og nær fotballstadionet Stade de France, der Frankrike og Tyskland spilte landskamp, gikk det av flere eksplosjoner.

- Etter elendigheten i Paris, har noen sagt at det er fint å se noe som er godt midt i all ondskapen. Jeg skjønner hva de mener, for jeg har jo selv opplevd denne helgen, sier Strømøy, som lørdag kveld var samlet med kollegaer for å se premieren.

- Vi hadde aldri sett for oss dette – så mye terror. Når det er program om dette hele dagen, var det godt å kunne ta en pause, sier Strømøy.

På forsiden nå