- Vi får besøk fra viktige jazzmiljøer i Berlin, Ljubljana, Hamburg, Tallinn og Kaunas. Noen av dem som kommer står i spissen for sentrale jazzfestivaler, sier Bjørn Willadsen i Midtnorsk Jazzsenter foran arrangementet som kalles Jazzexpo Trondheim.

Jazzarrangører og andre i bransjen er spesielt invitert til begivenheten, som også er åpen for alle interesserte.

- En unik mulighet

- Vi har flere målsetninger med dette. Vi vil inspirere arrangører til å lytte på jazz fra Trondheim i håp om at de kan bli interessert i å hyre inn musikere fra dette miljøet. Dessuten gir vi publikum en unik mulighet til å oppleve flere topp jazzband på en og samme scene samme kveld, nesten som en liten festival, sier Willadsen.

Først ute på scenen er fire vokalister fra Trondheim Voices som skal improvisere sammen med elektroniske instrumenter. Kvartetten Wako spiller også, før vokalist Eldbjørg Raknes og pianist Oscar Grønberg inntar scenen.

Pianotrio og jam

Pianist Espen Berg blir å høre sammen med sin faste trio. De har nettopp utgitt albumet «Mønster». En kvartett med saksofonistene Eirik Hegdal og Petter Kraft i spissen avslutter kvelden før det åpnes for jam session i baren.

Det er første gang Midtnorsk Jazzsenter arrangerer en slik maratonkveld. Bjørn Willadsen håper det kan bli en årlig foreteelse.