«Salongen» på Dokkhuset

- Jeg tenker ofte at jeg har det så bra, at det snart må gå til helvete

Klaus Sonstad snakket ut på «Salongen».

Salongen: Programlederne Jørgen Strickert og Ragnhild Laukholm Sandvik med gjest Klaus Joacim Sonstad. 

Saken oppdateres.

For andre år på rad har radioprogrammet Salongen samarbeidet med Trondheim Dokumentarfilmfestival for å fortelle historier foran et live publikum. Fra scenen på Dokkhuset fikk de fremmøtte, og P2s lyttere, høre en åpenhjertig Klaus Sonstad fortelle om skilsmisser, godhetstyranni og om comebacket med sauebonden Odin Jensinius. Sonstad er selv fast lytter til programmet, og har ikke problemer med å snakke om sitt eget privatliv:

- Så lenge man har kontroll på det man skal snakke om er det greit. Salongen har en god atmosfære, og det er en fin arena å gjøre det på.

LES OGSÅ: Historier fra virkeligheten

Angsten for lykken

Han har tidligere vært åpen om sine to skilsmisser, og på Salongen fortalte han om sin nåværende kjærlighet.

- Jeg tenker ofte på at jeg har det så bra, at det snart må gå til helvetet, sier Sonstad.

Det siste året har vært innholdsrikt for den populære programlederen. I desember i fjor ble det kjent at Sonstad gikk fra TV2 til TVNorge, for å starte med et nytt TV-konsept. Programmet ble det aldri noe av.

- Jeg følte meg litt som en fotballspiller som ble kjøpt opp til en klubb, for så å bli satt rett på benken. Men når har vi noe nytt på gang, og ambisjonen er at programmet kommer på lufta til neste år, sier Sonstad til Adresseavisen.

Comebacket

Han kommer ikke unna sauebonden Odin Jensinius, når han er på besøk i Salongen. Etter 10 år fikk «Are og Odin» sitt comeback før sommeren.

- Vi trodde vi hadde satt verden på riktig veg da vi ga oss, men der tok vi feil. Ting er mye mer kaotisk nå, alle skal ha meninger om alt sier Sonstad fra scenen.

Hans kjærligheten for radio har ført til investeringen i den nye lokalradioen i Trondheim. Planen er også at han skal bidra med innholdet etter hvert.

- NRK har godt av litt konkurranse, og jeg har virkelig savnet en lokal radio i Trondheim.

LES OGSÅ: Livshistorier fra scenen

Flere historier

I kveld har salongen  også invitert ukjente trøndere til å fortelle om selvopplevde historier på Dokkhuset. Programleder Ragnhild Laukholm Sandvik er selv trønder, og svært fornøyd med responsen de har fått.

- Filosofien om at historier bringer folk sammen fungerte veldig godt i fjor, og i år er det enda større interesse. Det er folk i ulik alder og fra forskjellige miljø. Det blir veldig bra, sier Sandvik.

På forsiden nå