Skuffede publikummere krevde pengene tilbake etter Dirty Dancing-show

- Første gang på 26 år at vi har fått denne type klager, sier Olavshallens direktør Bjørgvin Thorsteinsson.

Det manglet ikke på negative tilbakemeldinger etter Dirty Dancing-showet i Olavshallen.  Foto: Glen Musk/montasje

Saken oppdateres.

Showet «An Evening of Dirty Dancing» ble fort utsolgt i Olavshallen. Mange, særlig kvinner som har et intenst forhold til dansefilmen fra 1987, kjøpte billett til forestillingen 17. november eller ekstraforestilllingen 18. november.

I ettertid har mange skuffede publikummere klaget og ønsket å få pengene tilbake etter å ha sett det 90 minutter lange Dirty Dancing-showet.

- Mange klager

Reaksjonene på Olavshallens Facebook-side bærer preg av at mange publikummere er skuffet og ikke hadde «The Time Of Their Life».

«En middelmådig karaokekveld med dansere som hører hjemme på et charterhotell», mener en kvinne som så forestillingen.

«Forventet mer av et show som var satt opp i Olavshallen, og til den prisen! Føler meg rundlurt!» skriver en annen publikummer.

«Jeg og alle jeg har pratet med i ettertid føler seg lurt» sier en annen.

Publikum reagerte blant annet på at det ikke var dialog i forestillingen, som består en en rekke sang - og dansenumre.

Olavshallens direktør Bjørgvin Thorsteinsson bekrefter at de har fått mange klager på forestillingen, og at noen publikummere har fått refundert billettprisen 495 kroner.

- Vi pleier ikke å få klager på våre forestillinger, bortsett fra anmerkninger om lydnivået. Dette er første gang på 26 år at vi har fått denne type klager, sier Thorsteinsson til Adresseavisen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Lovet hete dansescener

På Olavshallens sider beskrives forestillingen som en musikal som er «en høyst emosjonell berg og dal-bane av en kveld med hete dansescener, forførende sang og bøttevis med nostalgi», som inkluderer alle de klassiske låtene fra Dirty Dancing-soundtracket.

De beskriver videre at rollene fylles av skuespillere, sangere og dansere med bakgrunn fra West End i London og store tv-produksjoner.

- Blitt strengere på kvalitetssjekk

Thorsteinsson har svart og beklaget til hver enkelt som har klaget.

- Vi leier kun ut Olavshallen, og managementet skriver også teksten som de ønsker skal følge forestillingene. Den kan være full av superlativer. Det er første gangen vi har fått en slik misvisende sak, sier Bjørgvin Thorsteinsson.

- Det vi har lært av dette er at vi blir strengere på å kvalitetssikre det som skrives om forestillinger. Vi har tatt dette på alvor. Vi har svart alle og bedt om å få sende en mail, og refundert en del billetter, sier direktøren.

LES OGSÅ: Politikerne vil bygge ut Olavshallen

Han mener problemet ligger i at forestillingen ble solgt inn som en musikal.

- Selve forestillingen var kjempefin, det var dans og musikk, men det var ikke musikal. Med en gang man sier at det var musikal, utløser det andre forventninger. Og dette var altså tredjeparten som solgte dette inn slik. Vi som konsertarena får en ripe i lakken, sier Thorsteinssson.

- Dirty Dancing er en film mange har et sterkt forhold til, førte det også til at mange ble ekstra skuffet på grunn av høye forventninger?

- Det er klart det. Dette løftet som Patrick Swayze gjør i filmen var heller ikke der. Det er forventninger som ligger i beskrivelsen av dette, som ikke holder mål, mener Thorsteinsson, og legger til:

- Det var også mange som var fornøyd. Vi ser at det nå er fulle hus i Stavanger og Bergen og at de er fornøyde. Kanskje er det spesielt for publikum her, men det er vårt publikum vi tar utgangspunkt i, sier han.

LES OGSÅ: Jentefilmene gutter elsker

- Bare i Trondheim det har vært klager

Leif Erik Westergren i artistformidleren Kallemann bekrefter at han har fått høre om klagene fra publikum i Trondheim.

- Jeg har prøvd å gjøre litt detektivarbeid i etterkant. Det eneste stedet det har vært klager, er i Trondheim. På billetten til showet i Trondheim står det «musikal» , og jeg antar det dette kan være noe av grunnen. Da legger du lista et helt annet sted, sier Westergren.

Han betegner showet som et sang- og danseshow. Norgesturneen ble innledet i Trondheim. Han viser til at det har vært fulle hus i andre byer som Bergen, Stavanger og Halden. Disse stedene har ikke ordet «musikal» vært brukt.

- Noen mener også at det var dårlig kvalitet på sangen og dansen, hva mener du om det?

- Det er jeg helt uenig i. Dette er profesjonelle skuespillere og dansere med bakgrunn fra West End. Men det var tekniske problemer på showet i Trondheim, og hvis publikum i tillegg forventet musikal, ser jeg for meg at du får skuffede publikummere.

Han mener likevel at klagene kommer fra et mindretall.

Westergren forteller at det britiske showet i ettertid er noe tilpasset det norske publikum.

- Løftet har vært med hver gang siden, for å si det sånn.

LES OGSÅ: Det nye musikal-paret

På forsiden nå