NTNU og Kosmorama samarbeider

Oppretter egen midtnorsk filmpris.

Filmfellesskap: Kosmorama og direktør Silje Engeness har inngått en avtale med NTNU sentralt, noe som blant annet resulterer i en egen midtnorsk filmpris.  

Saken oppdateres.

Under kommende Kosmorama-festival, 8.–13. mars 2016, vil NTNU og Kosmorama bidra i fellesskap på en rekke arrangementer. Flere ansatte fra universitetet vil delta blant annet med innledninger til filmer, «spørsmål og svar»-seanser, debatter og filmfaglige samtaler.

Ny pris

Partene konstituerer sammen også juryen som skal kåre tidenes første NTNU Filmpris-vinner. Juryen består av representanter fra NTNU, Kosmorama, Midt-Norsk filmsenter og den utøvende bransjen.

- Prisen kommer akkurat på riktig tidspunkt i en periode der vi ser at midtnorske filmskapere markerer seg innen ulike sjangre og felt. Prisen vil gi en anerkjennelse til filmarbeidere som er med på å sette Midt-Norge på kartet, sier Kosmorama-direktør Silje Engeness i en pressemelding.

Prisen deles ut torsdag 10. mars 2016.

Seminar om kulturkritikk

NTNU og Kosmorama har samarbeidet mye siden festivalen startet i 2005, men det har stort sett vært på instituttnivå.  Institutt for kunst- og medievitenskap har vært en sentral partner, men festivalen har også samarbeidet med flere andre fagmiljøer og institutter ved universitetet. Nå er avtalen inngått med NTNU sentralt, og både universitetet og Kosmorama håper dette vil føre til enda større samarbeid som er forankret i begge institusjoner i årene som kommer. Begge ser også potensial for at NTNUs studenter, ansatte og alumner kan ta festivalen enda mer i bruk.

Det største enkeltarrangementet NTNU og Kosmorama gjennomfører sammen til vinteren, er «The 50 Year Argument», en seminardag der de ser på hvilken betydning kulturkritikk har for å skape et levende demokrati. Arrangementet støttes også av Fritt Ord og Bergesenstiftelsen.

På forsiden nå