Påfuglen flyr til Det Norske Teatret

Forestillingen ble nominert til Hedda- pris og publikum elsket den. Nå skal Påfuglen spilles på Det Norske Teatret fra og med november.

Påfuglen har blitt solgt til Det Norske Teater. Der skal det spille på repertoar fra og med november 2016. 

Saken oppdateres.

Påfuglen har i stor grad vært et samarbeidsprosjekt. Regissør Tyra Tønnessen, komponist Jovan Pavlovic, skuespillere og orkester har alle vært med på å bidra til at musikalen ble som den ble. Nå har musikalen blitt kjøpt av Det Norske Teatret hvor det skal spilles på repertoar.

- Det at Påfuglen har blitt solgt til Det Norske Teatret er jo en fjær i hatten for Trøndelag Teater, sier Tønnessen.

Beste teatermiljøet i Trondheim

Tønnessen er personlig veldig glad for at hun fikk utvikle musikalen sin på Trøndelag Teater. Hun mener det er et helt annet miljø her enn på mange andre teatre. Det er ikke alle som tørr å satse på helt nye forestillinger. Det at Trøndelag Teater ser verdien i nye stykker, og ikke bare spiller gamle klassikere setter Tønnessen veldig stor pris på.

Påfuglen er blitt nominert til tittelen «Beste trønerske forestilling» i Ut- Awards. Her kan du lese om de nominerte teaterstykkene.

Nå er regissøren spent på initiativet og fryktløsheten til besetningen på Det Norske Teatret. På Trøndelag Teater gikk bassist Morten Skaget inn i rollen som kalkun, samtidig som han også spilte i orkesteret. Om musikerne i hovedstaden er like sporty gjenstår å se.

- Jeg er veldig spent på om musikerne i Oslo er like modige!

Nominert til Hedda- pris

Da musikalen gikk på teateret i januar 2015, var det andre gang Tønnessen laget musikal på teateret. Sist gang var det Rock'n Roll Wolf.

Rock'n Roll Wolf har vært en kjær musikalfilm for mange og ifølge Tønnessen er folk mer villig til å gå på forestillinger de kjenner igjen. Påfuglen som var helt ny, slet litt mer.

- Påfuglen ble nominert til Hedda- prisen og fikk god kritikk, men salene var ikke fulle. Det er ofte sånn at folk går på de forestillingene de har hørt om.

Her kan du lese hele saken om Hedda- prisutdelingen.

Forandringer på musikalen

På grunn av ulike spilleplaner på de to teatrene, vil Påfuglen bli noe kortere. Stykket som har vært på rundt 2 og en halv time vil bli strammet inn. Dette er Tønnessen allerede godt i gang med. Musikalen skal også bli omskrevet til nynorsk, det er det rapper Runar Gudnason fra Trondheim som skal gjøre.

- Når man forkorter, samtidig som man skal utvikle manuset, så blir selve essensen i stykket mer synlig.

Det er enda en liten stund til stykket skal spilles, men de er godt i gang med forberedelsene. For tiden arbeider de med scenografien. Det Norske Teatret har kjøpt alle kulisser og kostymer av Trøndelag Teater, som allerede har blitt sendt til Oslo.

- Mannen min satt på kafeen utenfor teatret. Plutselig så han en lastebil full av madrasser som kommer fra Trøndelag Teater, sier Tønnessen og ler.

Tyra Tønnessen ble nominert til 5 kategorier i Heddaprisen. 

Tyra Tønnessen ble nominert til 5 kategorier i Heddaprisen. 

Påfuglmor ble spilt av Kathrine Thorborg Johansen på Trøndelag Teater i 2015. Hvem som overtar rollen i Oslo blir klart i slutten av januar. 

Påfuglmor ble spilt av Kathrine Thorborg Johansen på Trøndelag Teater i 2015. Hvem som overtar rollen i Oslo blir klart i slutten av januar. 

På forsiden nå