Når forholdet ryker

Småpen, men lite oppsiktsvekkende comebacksingel fra Margaret Berger.

Margaret Bergers «Apologize» høres mer ut som et fint albumspor enn en comebacksingel, mener vår anmelder. 

Saken oppdateres.

Det har vært nokså lite å høre fra Margaret Berger siden MGP-suksessen med «I Feed You My Love» i 2013, bortsett fra et par singler i kjølvannet som gikk litt under radaren for de fleste. Men hun har jobbet i det stille, og planlegger en serie utgivelser i løpet av 2016.

Som første livstegn antyder «Apologize» en mindre cocky og mer sårbar retning, både musikalsk og tekstlig. «I'm drunk, boozed, I'm not ok and I haven't been» åpner den, før den forteller historien om et forhold som går i grus. Borte er det iskalde, bombastiske og klubbvennlige diva-uttrykket fra tre år tilbake. Skrevet i samarbeid med kometen Ary og Anders Kjær er «Apologize» fortsatt definitivt synthpop, men av det kattemyke og intime slaget. Det låter elegant og i høyeste grad tidsriktig, det er musikk av typen som nå møter motbør i enkelte kretser og beskyldes for å dominere store deler av Bylarm-programmet og norsk musikkeksport.

«Apologize» er sympatisk og sår med gode anslag, men jeg skulle så gjerne hørt en låt med større markeringsbehov og litt mer guts. Ikke at hun hadde trengt å komme tilbake med et smell, antydningens kunst kan være vel så effektiv om den utføres til fingerspissene og tuftes på et originalt utgangspunkt. Låten er da også elegant og godt produsert, og teksten pirker effektivt i sårskorpene selv om tematikken er alt annet enn unik.

«I know I've been a bad one / but I'm fucked up for a reason / And I won't apologize» synger hun poengtert på refrenget, samtidig som musikken låter litt for forsiktig og nettopp unnskyldende - det emosjonelle trykket er større enn det musikalske på en låt som aldri helt klarer å løfte seg fra det småpene og det litt utstudert «stilige».

«Apologize» høres aller mest ut som et fint albumspor. Den graviterer litt for sterkt mot sentrum og sliter derfor med å vekke tilstrekkelig med følelser i noen retning.

Anmeldt av VEGARD ENLID

På forsiden nå